Cansu Kaya cinayetinin müebbetle yargılanan sanıkları tahliye edildi!

Cansu Kaya cinayetinin müebbetle yargılanan sanıkları tahliye edildi!
24 Haziran 2016 13:16

Muğla’da 14 Haziran 2015’te cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanıkları tahliye edildi.

 

 

 

Doğan Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan habere göre, 25 yaşındaki N.D. ve 18 yaşındaki M.P.Ç., bugünkü duruşmanın ardından yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 
Adli Tıp raporu

 

 

Cansu Kaya’nın cesedinin bulunmasının ardından kaldırıldığı Muğla Adli Tıp Kurumu’nca elle ve telle boğulduğu ve tecavüze uğradığı yönünde verilen rapordan daha sonra mahkemenin ve sanık avukatlarının talebi üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu Cansu Kaya’nın suda boğularak öldüğüne dair rapor vermişti.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun verdiği rapora Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya’nın avukatları ile birlikte sanık avukatları da itiraz etmişler ve itiraz Adalet Bakanlığı Adli Tıp Genel Kuruluna gitmişti.

Raporda, Cansu Kaya’nın suda boğularak öldüğü, elle ve telle boğulma ve tecavüz bulgusunun olmadığı, travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı yönünde ifadelere yer verildi.