Çankaya’dan büst ayıbı

Çankaya’dan büst ayıbı
11 Aralık 2016 13:59

Çankayal ılar ın öldürülen akademisyen Necip Hablemitoğlu için yapılan parka büst talebini 2018’e erteleyen Çankaya Belediyesi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nu kızdırdı. CHP’li Çankaya Belediyesi’ne sitemini tweetle anlatan Hablemitoğlu “Acil işlerde 3. sıradaymış, 2018’e kalmış. Çankaya Belediyesi beklesin 100. ölüm yıldönümünde yapar” dedi.

 

 

 

 

 

 

Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden akademisyen Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 14. ölüm yıldönümü öncesinde büst krizi yaşandı. Çankaya Kuzgun Caddesi civarında oturan bir vatandaş Hablemitoğlu’nun adını taşıyan parka bir büst yapılması için Çankaya Belediyesi’ne başvurdu. Vatandaşa yanıt veren Çankaya Belediyesi, “Belediyemizin parklar ve bahçeler konusunda çok yoğun bir programı var. Bu nedenle büst projesi 2018 yılında değerlendirilecek” cevabını verdi. Konu ile ilgili Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e de mesaj atan ancak bir türlü cevap alamayan vatandaş, CHP’li belediyeye çok kırgın olduğunu belirterek durumu Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’na aktardı.

 

TWEETLE SİTEM ETTİ
Sosyal medya hesabı üzerinden yaşananlara tepki gösteren Prof. Dr. Hablemitoğlu, “Necip Hablemitoğlu Parkı ile ilgili düzenleme acil işlerde 3. sıradaymış, 2018’e kalmış. Ölme eşeğim ölme… Yoncalar bitince doyarsın. Ben derim ki; Çankaya Belediyesi beklesin 100. ölüm yıldönümünde yapar. Yormayalım biz şimdi kendilerini yazık onlara… 2018 erken olur… Çıkmaz ayın son çarşambası uygundur” dedi.

 

ÇANKAYA’YA KIZDIM
Çankaya Belediyesi’ne kızdığını da belirten Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu attığı tweetlerde tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bugüne kadar kimseden bir şey istemedik, istemeyiz de. Bir vatandaşın Çankaya Belediyesi ile verdiği mücadeleyi benimle paylaşmasıdır konu. Ben de kamuoyuna duyurdum o kadar. Ha kızdım mı evet kızdım. Neye biliyor musunuz? Çankaya Belediyesi’nin pazarlıkçı tavrına… Ayrıca şaşırdım mı? Asla. Onlar kim oluyor ki Necip Hablemitoğlu pazarlık payı yapacaklar peh!!!” İmbat

 

 

9999

 

a83812e8bfa4455c1

 

 

Kaynak: Aykut Gören