Çankaya Belediyesi’nin kapısına alacaklılar dadandı!

Çankaya Belediyesi’nin kapısına alacaklılar dadandı!
6 Aralık 2015 17:50

Çankaya Belediyesi’nden yıllardır paralarını alamayan ve mahkemelik olan bir kaldırım firması ile TED Vakfı, alacaklarının yarısından vazgeçerek paralarını kurtardı..

 

 

Sabah Gazetesi’nden Aykut Gören’in haberine göre, Çankaya Belediyesi borçlarından dolayı kasası tam takır halde. Alper Taşdelen döneminde, çalışanlar arasında darphane diye adlandırılan Kurtuluş’taki çok katlı otopark’ın Melih Gökçek’e kaptırılması ve akabinde de Ahlatlıbel Tesisleri gibi önemli bir gelir kapısının da Büyükşehir’in, Çankaya’nın basiretsiz yönetimi nedeniyle elinden alınmasıyla Çankaya çok büyük gelir kayıpları yaşamıştı…

 

 

Yıllardır CHP’nin yönettiği Çankaya Belediyesi’nin alacaklılarla başı dertte. Belediyenin 2015-2019 Stratejik Planı’nda da tehditler arasında yer alan belediyenin borçları nedeniyle Çankaya Belediyesi hakkında çok sayıda icra dosyası açıldı.

 

 

Çankaya Belediyesi son olarak, uzun yıllar boyunca kiracısı olduğu TED Vakfı ile de mahkemelik oldu. CHP’li eski Çankaya Belediye Başkanları Muzaffer Eryılmaz ve Bülent Tanık döneminde TED’e aylık ortalama 400 bin TL kira ödeyen belediyenin, vakfa milyonlarca TL borçlandığı iddia edildi. Tanık döneminde Çanakaya Belediyesi ilk defa kiracı konumunda olmaktan kurtularak SSK işhanını satın alarak bina sahibi olmuştu.

 

 

Borçlar nedeniyle Çankaya Belediyesi ile davalık olan vakıf, açtığı davaları kazanmasının ardından Çankaya Belediyesi hakkında icra dosyaları açıldı. Açılan davaların ardından belediyeye haciz gelmesi an meselesi olurken TED Vakfı avukatları yaklaşık 3 milyon TL’nin ödenmesi durumunda davalardan ve icralardan vazgeçileceğini beyan etti.

 

 

Konuyu Çankaya Belediye Meclisi’ne taşıyan TESADÜF kendisi de TED koleji mezunu olan Alper Taşdelen, iki kurum arasında uzlaşma yapılabilmesi için meclis üyelerinden yetki istedi. Başkanlık makamından gelen yazıyı değerlendiren meclis üyeleri oybirliği ile Taşdelen’e yetki vererek iki kurum arasında uzlaşma yapılmasını kabul etti.

 

 

Kaldırım firması da parasını alamadı

 

 

Çankaya Belediyesi 2003 yılında Yıldız Mahallesi’nde bordür çalışması yapan bir firma ile de davalık oldu. Belediyeden alacağı parayı 13 yıldır bir türlü tahsil edemeyen firma, Çankaya Belediyesi’ni Ankara 2. Ticaret Mahkemesi’ne şikayet etti. Davayı inceleyen mahkeme, firmayı haklı bularak Çankaya Belediyesi’nin borçları ödemesine karar verdi. TED Vakfı gibi, belediye ile çalışan firma da alacaklarını alabilmek için belediyeye uzlaşma teklifi sundu. Belediyeden alacağı 700 bin TL’nin yarısından vazgeçen firma, yıllar sonra eksik de olsa parasını kurtarabildi.