California’da korkunç yangın… Binlerce insan kaçtı

California’da korkunç yangın… Binlerce insan kaçtı
17 Aralık 2017 18:13

California, eyalet tarihinin en korkunç yangınıyla mücadele ediyor… 4 Aralık’ta başlayan o zamandan beri 1000 binayı yok eden 18.000’ini de tehdit eden yangın, binlerce insanın bölgeden kaçmasına sebep oldu. İlk belirlemelere göre 1 milyon 82 bin metrekarelik bir alan kül oldu.

 

 

 

4 Aralık’ta başlayan ve o zamana kadar 8500 itfaiye erinin müdahalesine rağmen durdurulamayan yangın hız kazandı. Yaklaşık 1 milyon 82 bin metrekarelik bir alanı kül eden yangın 1000 evi yok etti.

 

Özellikle zengin ve varlıklı kesimin yaşadığı Montecito’da yaklaşık 18.000 lüks villa ve evin de tehdit altında olduğu açıklanırken Los Angeles’ta da birçok insan bölgeyi terk etti. Bugün rüzgarın da hızlanmasıyla birlikte yangının büyümesinin ardından görevliler bölgeye akın etti. 34 helikopter ve yaklaşık 970 itfaiye erinin müdahale ettiği yangınla ilgili konuşan Santa Barbara İtfaiye Müdürlüğü’nün başındaki Martin Johnson bir basın toplantısı düzenledi. Johnson, “Bu bir canavar fakat biz bunu öldüreceğiz” ifadesini kullandı.

 

Thomas Yangını olarak lanse edilen yangının ülke tarihinin en büyük 7’nci yangını olduğunu belirtilirken eyalet çapındaki en büyük 3. yangını olduğu belirlendi. Yetkililer okulların tatil edildiğini açıklarken Californialı Cory Iverson, yangınların arasında kalarak hayatını kaybetti.

 

 

Kaynak: Sözcü