'Büyükelçinin uyarılması söz konusu'

'Büyükelçinin uyarılması söz konusu'
7 Şubat 2013 14:33

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

 

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin Dışişleri Bakanlığı ziyareti hakkında da bilgiler veren Çelik, “Ben şahsi görüşüm bile desem kamuoyunda böyle algılanmıyor. Sayın ABD Büyükelçisi 15.30’da Dışişleri Bakanlığına gidecek. Daha önce ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyla ilgili detayları Müsteşarla görüşecek. Bu görüşmede bir tepki gösterileceğini bilmelisiniz. Bu gelişme ile birlikte Sayın Büyükelçi’nin Dışişleri tarafından uyarılması, dikkatinin çekilmesi söz konusudur” şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

Çelik ayrıca, Ricciardone’nin emniyet konusunda ki açıklamaları hakkında,”Somut deliler olmadan yorum yapmam doğru değil. Ben büyükelçinin sözleri ile ilgili söylemem gerekeni söyledim. Bunun arkasındayım, parti olarak da bunun arkasındayız” dedi.

 

 

 

 

CHP’Lİ BELEDİYELER

 


Çelik, CHP’li belediyelere soruşturma tartışmaları ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları hakkında, “Belediyelerle ilgili olarak 3391 soruşturma ve inceleme izni verilmiştir. Bunun 1535’i AKP belediyeleri için, 1026’sı CHP’li, 450 küsur de MHP’li belediyeler için verilen izindir. 27 adet teftiş onayı verilmiştir bizim dönemimizde. Kılıçdaroğlu’nun şöyle bir saplantısı var, eğer biri CHP’li ise ya da CHP’ye yakınsa o DHKP-C’li de olabilir, ona dokunulmaması lazım. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Yanlış yapanın yanına koymamak hukuk devletinin gereğidir. Uzlaşma komisyonunda üç arkadaşımız AKP’yi temsilen bulunuyor” dedi.

 

 

 

 

AKP’de 7-8 kişilik bir heyetin olduğuna dikkat çeken Çelik, “Burada her şey pişiriliyor. Bu 3 değerli arkadaşımız bizim görüşümüz olarak komisyona götürüyor.  Temyiz mahkemesi adı altındaki düzenleme bizim partimizin iradesiyle verilen bir karardır. Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay duruyor. Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi de dahil hepsi bir çatı altında toplanıyor, yok edilmiyor. Bu bizim ilk defa keşfettiğimiz bir şey de değil. Yargının bütünlüğü açısından bu son derece isabetlidir. Orada farklı farklı daireler olacak. Adli ve idari yargıya bakan farklı daireler olacak. Hukukçular tartıştığı zaman burada garipsenecek bir şey bulmuyorlar” şeklinde konuştu.