G.Kore'den İmralı sürecine destek

G.Kore'den İmralı sürecine destek
27 Şubat 2013 16:46

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Lee Sangkyu, Van’da Vali Münir Karaloğlu ve Belediye Başkanvekili BDP’li Sabri Abi’yi zayaret etti.

 

 

 

Güney Kore Büyükelçisi Lee Sangkyu, Güney Kore Büyükelçiliği ve Tekvando Federasyonu tarafından başlatılan proje kapsamında, Van’da tekvando malzemeleri dağıtımı törenine katılmak ve Kore gazileri ile bir araya gelmek için Van’da geldi. Büyükelçi Sangkyu, ilk olarak Van Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Karaloğlu, Kore halkı ile gönül bağının olduğunu belirterek, Van’da Kore’de şehit ve gazi olan vatandaşların olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise Van’da Olimpiyat ikincisi olan Nur Tatar’ın çıkmasının çok önemli olduğunu ve Nur Tatar gibi sporcuların yetişmesi için bu projelerinin çok önemli olduğunu söyledi. Daha sonra Van Valisi Karaloğlu Büyükelçi Sangkyu’ya üzerinde Urartu motiflerinin bulunduğu bir vazo hediye ederken, Büyükelçi Sangkyu ise Vali Karaloğlu’na Kore için önemli olduğunu belirttiği bir kutu verdi.

 

 

 

‘ÜÇÜNCÜ DEPREM VAN’I SARSTI’

Büyükelçi Sangkyu daha sonra Van Belediye Başkanvekili Sabri Abi’yi ziyaret etti. Türkiye’ye geldikten hemen sonra Van’da deprem olduğunu belirten Büyükelçi Sangkyu, deprem sonrası Türkiye’de bulunan ve kişisel olarak buradaki vatandaşlara yardım eden Korelilere de teşekkür etti.

 

 

‘BARIŞ SÜRECİNİ DESTEKLİYORUM’

Büyükelçi Sangkyu ise bölgenin sınırı olan ülkeleri sayarak “Bu ülkede barış olduğu zaman buraların çok gelişeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Belediye Bakanvekili Abi bu sözün üzerine bütün ülkelerin ve Kore büyükelçiliğinin de bu barış süreci ile ilgili katkılarının olması gerektiğini belirtti. Abi, “Herkesin katkı sunması gerekiyor ki süreç sağlıklı ilerlesin. Kendisi burada olduğu için ondan katkı sunmasını talep ediyoruz” derken, Büyükelçi Sangkyu ise “Biz her barış sürecine hep destek oluyoruz” diye konuştu.