Büyük Göğüslü Kadınlar Hangi Sütyenleri Tercih Etmeli?

Büyük Göğüslü Kadınlar Hangi Sütyenleri Tercih Etmeli?
10 Nisan 2018 12:24

Büyük göğüslü kadınlar, boyun, sırt ve omuz ağrısı gibikas ve iskelet ağrılarıçekebilirler. Yapılan araştırmalara göre, büyük memeli kadınların omurgaları küçük memeli kadınlara göre daha eğiktir. Omurganın öne doğru eğilmesigöğüslerin vücuda ağır gelmesinden kaynaklıdır. Bu eğim normalde 0.28 derecedir. Bu açının artması ağrınında artmasıyla sonuçlanır. Bu eğim zamanla kalıcı hale gelir ve duruş bozukluklarına neden olur.

 
Sütyenler kadınlar için vazgeçilmez bir giysi ve aksesuardır. Sütyenler, göğüsleri şekillendiren, elbise altında vücudu daha güzel gösteren ve giyilen giysileri kombinleyen ürünlerdir.
Ayrıca sütyenler, büyük göğüslü kadınlarda göğsü taşımaya yardımcı bir araç olarak da kullanılır. Böylece omurgaya binen yükü azaltarak boyun ve sırt ağrısının azalmasına katkıda bulunurlar. Bununla birlikte büyük göğüsleri taşıyan sütyenlerde kullanılan askıların uygun dizayn edilmiş olmaları gerekir.

 

İdeal Sütyen Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Günümüzde kadınların kullandığı sütyen askıları normal boyuttaki memeler için uygun ve estetik olsa da büyük memeler için omuz ağrısını önlemek yerine artırabilirler. Çünkü kullanılan sütyen askılarının büyük bir çoğunluğu ince şerit şeklinde dizayn edilmiş ve çapları genellikle1 cm’den daha incedir. Ayrıca omuzdan aşağıya doğru ve dik bir şekilde uzanırlar. Bu askıların ince olması ve omuza dik olarak uzanması nedeniyle o bölgede bulunan omuz kasları üzerinde ciddi baskı oluştururlar.Yıllar içinde bu baskı nedeniyle kaslarda ciddi hasarlar oluşturmaktadır. Bunu önlemek için sporcu sütyeni tarzında askıları geniş olan sütyenlerin kullanılması çok önemlidir. Sporcusütyenlerinin omuzdaki birim alana düşen baskıları daha azdır fakat günlük hayatta çok sık kullanılmazlar. Günlük hayatta sporcu sütyeni kullanmayı tercih etmeyen büyük göğüslü kadınlar,sütyen askılarının çaplarını genişleterek, omza temas eden kısımları silikon benzeri yumuşak materyallerle kaplayarak ya da dikey konumdaki askı oryantasyonunu dikey ve çapraz olarak planlayarak omuzdaki baskıyı dağıtabilirler, böylece askılara bağlı ağrıları azaltabilirler.

 

Doğru sütyen ve sütyen askısı seçimi meme büyüklüğünden kaynaklı ağrı ve problemleri her ne kadar azaltsa da bu problemlerin en kesin ve etkili çözümü meme küçültme ameliyatlarıdır.

 

https://www.instagram.com/prof.dr.bekiratik/

https://www.facebook.com/prof.dr.bekiratik/