Burun estetiği

Burun estetiği
16 Mart 2016 16:15

Burun nefes alma organımız olduğu kadar yüz güzelliğimizi de belirgin hale getiren ve karşımızdaki insanın belkide ilk baktığı bölge olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

 

Tam yüzümüzün ortasındaki bu organ gerçekten de güzellik algımızın merkezini oluşturur. İşte bu yüzden, insanlar orta yüz bölgesinde yada göz kapaklarında sarkma var mı yok mu bazen emin olamaz iken burunlarındaki bir görsel problem genellikle net bir şekilde dikkat çekmektedir. Bu yüzden burun estetiği cerrahisi yaptırılması en çok planlanan estetik ameliyatlardandır. Tıp dilinde rinoplasti olarak tanımlanan bir ameliyat çeşididir.

 
Burundaki estetik gerekliliği, algımızı bozan şey kemik iskelete, kıkırdak yapılara ve cildimize yönelik problemler olabilir. Ameliyatta işlem bazen fazlalıkları almak, bazen başka yerlerden kıkırdak, dokuları eklemek bazen de mevcut dokuyu şekillendirmek olabilir. Bu dokuların şekil olarak üç boyutlu özel bir dizaynı vardır. Bu dizayn üzerinde değişiklik yaparak şekillendirmeler yapmak özel teknikler gerektirir. Ayrıca ameliyat masasında elde edeceğiniz güzel bir görüntünün ileriki süreçte devam edebilmesi için de birçok önlem alınmalıdır. Zira özellikle kıkırdak dokular üzerindeki perikondrium denilen zarları ve kendi elastikiyetleri nedeni ile eski şekillerine dönme istekleri vardır. Bu nedenlerden dolayı rinoplasti bilgi, beceri ve tecrübenin önem kazandığı bir ameliyat çeşididir. Tecrübe seviyesi ne olur ise olsun burun estetiği (rinoplasti) herzaman size bir süprizçıkartabilir. Komplikasyon olma olasılığı olabilir.Kabul görmüş uluslararası tıp yayınlarında risk ortalaması %10 olarak bildirilmektedir. Burada cerrahtan sıfır risk beklentisi yerine olabilecek tüm problemleri çözme becerisi beklemek, sizi yarı yolda bırakmayacağını bilmek önemlidir. Hiçbir cerrah hastasını yarı yolda bırakmaz ve bırakmamalıdır.

 
Burun estetiği (Rinoplasti) açık ve kapalı yapılabilmektedir.Kapalı rinoplasti de de kesiler vardır, kesiler burun deliğinin içinde yer alır, bu yüzdengörünmezler.Açıkrinoplastideki her manüplasyon kapalı rinoplastide de yapılabilir, hem de burunu açmadan. Şişlikler (özellikle burun ucundaki) kapalı rinoplastide daha hızlı kaybolmaktadır. Bütün bunları düşününce bu değişimi geciktirmeyin. Ayrıca burun estetiği fiyatları da gözünüzün korkacağı kadar rakamlar yüksek değildir. Günümüzde çok gelişen bu değişim ameliyatınızı bütçenizi sarsmadan yaptırabilirsiniz.

 

 
http://www.isvecklinik.com/burun-estetigi.html