Bugün yerelde adayları belirleyen o isim; CHP Ordu adayı nasıl DSP’ye geçmişti?!

Bugün yerelde adayları belirleyen o isim; CHP Ordu adayı nasıl DSP’ye geçmişti?!
8 Şubat 2019 08:30

Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya bugün köşesinden, Kılıçdaroğlu’ndan 3 önemli mesaj başlıklı bir yazı yayınladı.

 

 

Sarıkaya’nın Kılıçdaroğlu’nun görüşlerine yer verdiği yazısını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

 

 

https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2345086-kilicdaroglundan-uc-onemli-aciklama#
Özetle Kılıçdaroğlu DSP’ye ve CHP’den DSP’ye geçerek aday olan isimlere sitem ediyor. Sarıkaya’nın aktardıklarının bir bölümünü özetleyelim:

r1

CHP lideri, Sarıkaya’ya bir de, Doğan Taşdelen- Murat Karayalçın aday çekişmesi ve oyların bölünmesi anımsatmasında bulunmuş.

Ancak sayın Kılıçdaroğlu’na şu anımsatmayı yapmak lazım;

Bugün Doğan Bey’in oğlu 2. dönemdir ön seçim olmadan Çankaya’dan aday gösterildi. Murat Karayalçın ise CHP’de söz sahibi bir konumda. Tabi ola da bilir.

r2

Yine CHP liderinin bir başka çelişkisi ise; yerel seçimlerde adayları belirleyen, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un 2004’te CHP’ye kızarak, DSP’den Belediye Başkan adayı olmasıdır. Aşağıdaki linke tıklayarak yine o dönem Torun’un bir çok isimle tepki istifasını hatırlayabilirsiniz.

r3
http://arsiv.ntv.com.tr/news/258162.asp

 
Bugün CHP Beşiktaş Belediye Başkanlığına kendisine yakın bir ismi getirten, Erdoğan Toprak’ın da, DSP’de bakanlık ve üst düzey yönetici olması da dikkatleri çeken bir başka ayrıntı. Listelerde, geçmişte Torun gibi CHP’ye kızıp bugün ise CHP’den belediye başkan adayı olan bir çok isim de mevcut…

Görünen o ki, CHP-DSP arasındaki bu çekişmeye ilerleyen günlerde daha çok şahit olacağız.

 

11 12

13
14 15

16 17

Bugün Taşdelen ailesi CHP’de, Celal Doğan DSP’de…