Bu şarkıları kim seçiyor!!!

Bu şarkıları kim seçiyor!!!
23 Nisan 2012 10:54

Ulusal Egemenlik bayramında İngilizce şarkı….Ulusal Egemenlik bayramında İngilizce şarkı….


Deniz Bilgen ÇAKIR H&H YORUM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ben de her sene olduğu gibi tüm programı kesintisiz televizyondan takip etmeye çalışıyorum. Törenlerin en sevdiğim kısmı, hani şu çok eleştirilen stadyum gösterileri kısmıdır. Çocuklarımızı izlerken duygulanırım, ağlarım çoğu zaman. Ama bu sene öyle olmadı.

Ankara'da 19 Mayıs Stadyumu'dan yapılan gösterilerde pek çok çocuğumuz görev alıyor. İşin ilginç tarafı 'Ulusal Egemenlik Bayramı'nda çocuklarımızın İngilizce şarkıyla geçit töreni yapıyor olması.

Evet yanlış okumadınız. Can Bonomo'nun Eurovision'da seslendireceği Love Me Back şarkısı eşliğinde yürüyor çocuklarımız. Tam bu şarkı bitiyor bu defa Türkçe ama çocuk bayramına hiç de uygun olmayan bir parça daha başlıyor.

Şarkının sözleri;

İyi gelmez mi hiç deniz havası
Bi göz oda bulur sokarız başımızı
Bi de koyarız iki kadeh
Kafa nereye biz oraya


Geçit töreni sırasında çalınacak parçaları kim seçiyor, bu parçalar seçilirken hangi kriterler aranıyor ya da daha doğrusu neden bir kriter aranmıyor bilmiyorum. Ancak bayramın hem Ulusal Egemenlik hem de Çocuk kısmına hiç de uymadığı kesin!

Bir de şunu hatırlatmakta fayda var; Çocuklara hediye olarak 23 Nisan'ın verilmesi bir tesadüf değil. Ulusal egemenliği koruyacak olan gelecek nesiller. Ne demişler, ağaç yaşken eğilir… Fakat bu tip uygulamalarla ne yazık ki 'Ağaç yaşken kesiliyor'!!!!


Yazarın Son Yazıları:
Bizim artık bir şehidimiz daha var
Meğer ben 28 Şubatçıymışım…
MHP Erdoğan dedi!