Boyun germe estetiği

Boyun germe estetiği
20 Aralık 2018 16:46

Yapısı gereği ince hassas ve güneş ışınlarına doğrudan maruz kalan boyun bölgesi yaşlılık belirtilerinin en sık görüldüğü yerlerden birisidir.

 

 

Sarkık bir boyun kişiyi olduğundan daha yaşlı göstermektedir. Kişilerin dış görünüşünün yanı sıra psikolojik olarak da kötü etkilenmelerine neden olabilmektedir. Bu sebep ile bu bölgedeki deformiteleri gidermek amacıyla boyun germe estetiği son zamanlarda kişilerin oldukça tercih ettiği bir estetik operasyonudur.

 

Boyun germe estetiği, ameliyata engel her hangi bir sağlık problemi olmayan herkese uygulanabilmektedir. Boyun germe estetiği tek başına yapılabildiği gib diğer bazı estetik operasyonları ile de kombine edilebilmektedir.

Ameliyat Nasıl Yapılır?

Klasik yüz germe ameliyatında yapılan ameliyat kesisi kulak arkasından saçlı deriye doğru uzatılmaktadır. Boyun cildi yukarıya doğru gerdirilir ve iç dikişlerle sabitlenir. Gerdirme sonrası fazla deri çıkarılır. Bu işlem ile boyundaki kırışıklıklar ve sarkıklık düzelir, çene açısı belirginleşir, gergin ve estetik bir boyun görünümü sağlanır. Çenenin alt kısmında yağlanma, boyun kaslarında gevşeme ve bunlara bağlı sarkma olduğunda gıdı bölgesini de ayrıca müdahale etmek gerekir. Bu durumda uygunluğa bakılarak bu bölgedeki fazla yağ dokusu liposuction işlemi ile çıkarılmaktadır.

Hastanede Kalmayı Gerektirir mi ?

Diğer estetik operasyonları ile kombine edilen boyun germe işlemleri genel anestezi gerektireceğinden kişinin anesteziye bağlı bir gece hastanede takip edilmesinde fayda vardır. Bunun dışında lokal anestezi  ile yapılan ufak işlemlerde hastanede kalmayı gerektiren bir durum yoktur.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?

Her cerrahi operasyon sonrası bir miktar iz kalmaktadır. Bu izler zamanla soluklaşacak ve görünürlüğünü önemli ölçüde yitirecektir. Burada izler kulak arkasına gizleneceğinden dışarıdan görünür izler olmayacaktır.

Boyun Germe Ameliyatı Hangi Anestezi Türü İle Ne Kadar Sürede Yapılmaktadır?

Aynı anda diğer vücut germe operasyonları ile kombine edilebilen boyun germe estetiği tercihen genel anestezi altında 45 dk -1 saat sürmektedir.  Ancak kişinin isteğine göre ufak operasyonlar lokal anestezi altında da yapılabilmektedir.

 

Ameliyat Sonrası Ne Kadar Zamanda İyileşir ve Normal Hayatıma Dönerim?

Boyun germe Estetiği sanıldığının aksine zor bir işlem değildir. Ameliyat sırasında kanama problemlerinin önün geçilmesi amacıyla ile konulan direnler işlemden 2 gün sonra çıkarılmaktadır. Ameliyattan sonra kişinin vücut yapısına bağlı olarak 1 hafta şişlik ve morluk olabilmektedir. Bu durum normal ve geçici bir durumdur. Doktorun tavsiyelerine uyulduğu sürece rahat geçirilen bir otostop döneme sahiptir.

 

Detaylı bilgi ve randevu için aşağıdaki telefon numarasından bize ulaşabilirsiniz:

GSM(Whatsapp): +90 532 461 59 97