Boşanma İçin Geçerli Sebepler

Boşanma İçin Geçerli Sebepler
26 Eylül 2022 14:12

Yasal olarak boşanmak için geçerli nedenler Türk Medeni Kanununda tek tek belirtilmiştir. Yani istediğiniz her sebepten ötürü boşanma davasında istediğiniz sonuca ulaşamazsınız. Boşanma sebepleri Türk Medeni Kanununca belirtilmiştir.Bu kanun içeriği dışında kalan nedenlerden ötürü boşanma işlemi gerçekleşmez. Bu konularda ve doğru sebeplerle boşanma işlemi başlatmak için sizlerin yardımına koşan kişiler ise boşanma avukatlarıdır. Yalnız çoğu kişi tarafından yanlış bilinen bir durumu açıklamakta da fayda var. Türkiye mevzuatında normal şartlar altında boşanma avukatı diye bir alt meslek dalı kesinlikle yoktur. Bu nitelendirme halk arasında sıkça böyle anıldığı için ortaya çıkmıştır. Boşanma avukatları aile hukuku konusunda uzmanlaşmış ve bu davaları üstlenen avukatlardır. Bizde yazımızda bunları anlatırken anlaşılması kolay olması için halk arası tabir olan boşanma avukatı tabirini kullanacağız.

 

Boşanma İşlemi İçin Boşanma Avukatına Başvurmamız Gerekir mi?

Boşanma davaları boşanmak isteyen çiftlerin her ikisine de oldukça fazla sorumluluk yüklemektedir. Boşanma sürecinin de oldukça zorlu bir süreç olduğunu düşünürsek bu süreçte avukat desteği almayan taraflar birçok farklı zorlukla karşılaşacaklardır. Boşanma davası sürecinde, dava gereği boşanmak isteyen çiftlerin gerekli durumlarda bazı delillere başvurması ve kanunlarca belirlenmiş olan sürelere uyması gerekir. Bahsettiğimiz bu durumlara uyulmadığı takdirde tarafların istemediği dava sonuçları elde etmesine sebep olacaktır. Bu noktada tarafların ikisinin de alanında oldukça uzman olan boşanma avukatlarından destek almalı bu süreci yönetmek konusunda oldukça faydalı bir karar olacaktır. Boşanma avukatları uzmanlıkları gereği sizlere en kolay ve uğraştırmayacak şekilde dava sürecinde yardım edeceklerdir.

Nasıl Bir Boşanma Avukatı İle Çalışmak Gerekir?

Boşanma davaları oldukça zorlu ve titizce yönetilmesi gereken süreçlerdir. Bu kapsamda boşanma davası için avukat seçimi yapmak isteyen kişiler, aradıkları avukatların sahip olduğu bilgi birikimini ve alanında ne kadar fazla uzmanlığa sahip olduğuna dikkat etmesi gerekir.

Boşanma davası için seçilmek istenen bir boşanma avukatının uzmanlığının yanı sıra konuyla alakalı olan hukuki kanunlara da oldukça hâkim olması önemlidir. Boşanma davası konusu ile ilgili olan bütün hukuki maddeleri bilen ve boşanma davası süreçleri ile ilgili tecrübe sahibi olan boşanma avukatları, müvekkillerine çok daha başarılı ve titiz bir şekilde yardımcı olacaklardır.

Boşanma Davalarında Boşanma Avukatlarının Önemi Nedir?

Boşanma davalarında boşanma avukatlarının önemi oldukça fazladır. Diğer davaların yanı sıra boşanma davalarında, boşanma avukatınızı seçmek çok daha önemli olabilir. Tarafların yaşadığı mağduriyetin en etkili ve iyi şekilde giderilmesi ve tabi ki sahip olunan hakların savunulması ya da geri kazanılması için boşanma avukatının başarılı olması oldukça önemlidir. Özellikle konu anlaşmalı boşanmadan ziyade tarafların arasındaki çekişmeli boşanma davaları olursa, boşanma davası avukatının başarı sağlayabilmesi ve müvekkilinin taleplerini yerine getirebilmek için titiz bir biçimde çalışması gerekir. Bu durumlarda ise sizin yapmanız gereken sizin hakkınızı koruyabilecek ve işinde uzmanlaşmış olan bir boşanma avukatı ile çalışmak olacaktır.

Tabi ki boşanma davalarında boşanma avukatı seçiminiz kadar boşanma nedeninizde oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü Türkiye mevzuatı gereği kanun tarafından belirlenmiş nedenler dışında kalan nedenlerden ötürü boşanma davası görülemez. Boşanma nedeninizi belirlendikten sonra bu noktada avukata düşen en büyük görev ise nedenlerin en iyi şekilde kavranması ve bu nedenler doğrultusunda müvekkiline en iyi şekilde yardımcı olabilmesidir. Yani boşanma avukatları sizlere hem boşanma nedenlerinizi hukuki temellere yerleştirmede hem de sizlere bu zorlu ve yorucu süreçte en iyi sonucu elde etmeniz konusunda yardımcı olacaklardır.