‘Boğaziçi Yöneticiler Vakfı, yurda yerleşemeyen öğrencilere, tarikat ve cemaat yurtlarını önerdi’ iddiası!

‘Boğaziçi Yöneticiler Vakfı, yurda yerleşemeyen öğrencilere, tarikat ve cemaat yurtlarını önerdi’ iddiası!
11 Eylül 2022 09:45

Şehir dışından üniversiteyi tercih eden öğrencilere yurt tahsisi sağlayamayan Boğaziçi Üniversitesi, öğrencileri yurt desteği sağlaması için Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’na yönlendirdi. Vakıf öğrencilere Ensar, Türgev, Diyanet ve İlim Yayma gibi vakıf ve derneklerin yurtlarını önerdi.

 

 

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, şehir dışından gelen yüzlerce hazırlık öğrencisini Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’na, yurt desteği sağlaması için yönlendirdi. Öğrenciler, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’na konuyla ilgili e-posta attı. Vakıf, öğrencilere Ensar, Türgev, Diyanet ve İlim Yayma gibi vakıf ve derneklerin yurtlarını önerdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan ve ‘kayyım rektör’ olarak bilinen Naci İnci yönetimi, okul tanıtım günlerinde “Şehir dışından gelen tüm öğrencilere yurt sağlayacağız” dedi. Ancak en az 600 öğrenci, okulun açılmasına üç hafta kala yurtsuz kaldı.

Boğaziçi Üniversitesi, konuyla ilgili açıklamasında ‘barınma sorununun olmadığını’ ve ‘öğrencilere KYK yurdu çıktığını’ belirtmişti. Diken’in özel haberine konuşan öğrenciler, kendilerine KYK yurdu çıktığını ancak hazırlık eğitiminin verileceği Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Beykoz’da bulunmasına rağmen, verilen bu yurtların Esenyurt ve Başakşehir gibi ilçelerde bulunduğunu söyledi.

Bazı öğrenciler kendilerine KYK yurdu bile çıkmadığını, bazı öğrenciler de okulun “Şehir dışından gelen herkese yurt vereceğiz” sözüne güvenerek diğer yurt seçeneklerine başvurmadığını ve bu nedenle ortada kaldıklarını dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi, yurt sonuçlarını 6 Eylül’de açıkladı. Sonuçlar açıklandıktan sonra okulun yurtlarla ilgili sitesine, yurt çıkmayan öğrencilere yardım edebilecek kurumların ismi paylaşıldı. Bu kurumlar arasında Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), AKP’ye yakınlığıyla bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) ve Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) da yer alıyor.

 

Haberin tamamını okumak için tıklayın