Bir cezaevi cinayeti daha

Bir cezaevi cinayeti daha
22 Temmuz 2012 09:28

Komadaki tutuklu, akrabalarının İstanbul’daki hastaneye nakil istemi reddedildikten sonra yaşamını yitirdi

 
 
CHP Milletvekili Aygün, 26 yaşındaki Ali Çelik’in ölümüyle ilgili “Birkaç gün evvel Adalet Bakanlığı’nı uyarmamıza rağmen, hastanede bilinci kapalı yatan Çelik öldü. Sorumlusu sevkini yapmayı reddeden Adalet Bakanı’dır” dedi.
 
Köylüler tarafından yaralı olarak bulunan ve Maoist Komünist Parti örgütü üyesi olduğu savıyla tutuklanan Ali Çelik (26), Erzincan Mengücek Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Çelik’in bir özel hastaneye nakli için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduğuna dikkat çeken CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, “Sorumlusu sevki reddeden Adalet Bakanı’dır. Cezaevi cinayetlerine bir yenisi daha eklendi” dedi.
 
Aygün, 19 Temmuz’da Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvuruda “Ali Çelik, Erzincan Mengücek Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde tutuklu bulunmaktadır. Kendisi üç haftadan beri komada olup, solunum cihazına bağlı yaşamakta ve ölüm riski ile karşı karşıyadır. Bu nedenle akrabaları tarafından İstanbul Özel Acıbadem Hastanesi’ne nakil edilmek istenmektedir. Nakil yapılmaması halinde ölüm riski çok güçlüdür” diyerek nakil için gereğinin yapılmasını istedi. Çelik yaşamını yitirirken; Aygün “Birkaç gün evvel Adalet Bakanlığı’nı uyarmamıza rağmen, Erzincan Hastanesi’nde bilinci kapalı yatan Ali Çelik öldü. Sorumlusu sevkini yapmayı reddeden Adalet Bakanı’dır” açıklaması yaptı.
 
‘Kurtarılabilirdi’
 
Aygün, Çelik’in durumuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Faili meçhul şekilde vurulmuş. Erzincan’da bir köyde yaralıyken köylüler tarafından bulunmuş ve jandarmaya haber verilmiş. Yetersiz bir hastaneye yatırılıyor, tutuklu koğuşunda tutuluyor. Ailesi ve avukatları üç haftadır nakli için talepte bulunuyor. Bir türlü savcılık harekete geçmiyor. Kurtarılması olanağı vardı. Hiçbir müdahalede bulunulmadı, ölüme terk ettiler. Biz de bakanlığa başvurup uyarmıştık. Ne yazık ki hiçbir adım atılmadı. Cezaevi cinayetlerine bir yenisi eklendi.”