Biden’ın otel faturası krize neden oldu

Biden’ın otel faturası krize neden oldu
25 Kasım 2014 16:05

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen ve Erdoğan ile görüşmesinden kazançlı ayrılan ABD Başkan Yardımcısı Biden, Türkiye’de kaldığı 2 gün için 624 bin 734 dolarlık bir otel faturası ödeyerek, yerel kamuoyunda tepki topladı.

 

 

Geçtiğimiz Cuma günü, kritik temaslar için Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın 2 günlük ziyaretinde konakladığı otel için ayırdığı maliyet tepkiye neden oldu. Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile IŞİD, Özgür Suriye Ordusu’nun eğitilmesi görüşme başlığını oluştururken, İncirlik Üssü’nün kullanımı konusunda da ilerleme sağlandı.

 

 

Erdoğan ile görüşmesinden kazançlı ayrılan Biden, Türkiye’de kaldığı 2 gün için 624 bin 734 dolarlık bir otel faturası ödeyerek, yerel kamuoyunda tepki topladı.

Biden’ın otel faturasını kamuoyu ile paylaşan muhafazakar kesime yakınlığı ile bilinen Weekly Standard dergisi, Biden’in ziyareti sırasında konakladığı Harbiye’deki Hilton Oteli’nin 200 odasının ve konferans salonunun tutulduğunu yazdı.

 

 

Biden’ın Türkiye’den ayrılmasının ardından otel faturası internette yayınlayan Amerikan Dışişleri Bakanlığı, konaklama masrafının ‘makul’ olduğunu dile getirdi. Bakanlığın ziyaret tarihleri süresince konaklama, ulaşım ve güvenlik açısından uygun olan otelleri araştırdığı, kriterlere uygun tek yerin Hilton olduğuna karar verilmesinin ardından otelin kapatıldığı belirtildi.