Beylikdüzü’nde CHP’nin truva atı!

Beylikdüzü’nde CHP’nin truva atı!
14 Aralık 2013 14:07

Yalçın Bayer okurlarından gelen mektuplara köşesinde yer vermeye devam ediyor. Son olarak kendisine Beylikdüzü’nden bir mektup gelmiş. ‘Beylikdüzülü bir grup CHP’ imzası taşıyan mektupta, 2009’da CHP’den belediye başkan aday adayı olan inşaat mütahiti Ekrem İmamaoğlu’ndan bahsedilmiş.

 

İmamoğlu’yla ilgili ciddi iddiaların ortaya atıldığı mektubu Yalçın Bayer şu şekilde yayınlamış:

 

“Yalçın Bey, Beylikdüzü’nü sık sık yazarsınız, burada oynana oyunları sergilersiniz. Son olarak da belediye başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu’nu ‘savunan’ bir yazıya yer verdiniz. Biz bunu pek hoş karşılamadık, işin aslını bizden öğrenmeniz gerekiyor” diyen mektup, ‘Beylikdüzü’lü bir grup CHP’ imzasıyla bitiyordu… Sonra kendileri ile konuştuk; onlara da cevap hakkı verilmesi gerektiğine karar verdik köşe sahibi olarak…

 

2009’da ‘Abi’lerinin CHP’de görevlendirdikleri hem müteahhit hem de ‘taşeron’ olan Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Beylikdüzü’nde belediye başkan aday adayı olarak sahneye çıkar. CHP’den aday olamayınca ortalıktan kaybolan Ekrem İmamoğlu’nun şahsi çekleri, daha seçim bitmeden, AKP’den alacağı olan Hasan Basri Akın’ın sahip olduğu şirkete ‘cirosuz’ olarak ulaşır! 8 ve 6 milyarlık (eski parayla) çekler bölgenin yerel gazetelerinde ifşa edilir. Fakat İmamoğlu tarafından ‘tekzip’ edil(e)mez. Yine malum kişinin kendisine adaylık sözü veren partideki ‘Abi’leri, seçimde ortadan kaybolan İmamoğlu’na ilçe başkanlığı koltuğunu verirler. Böylelikle mağduriyet(!) giderilmiş olur…

 

Rantiyecilerin CHP’deki taşeronu İmamoğlu, partiyi bir şirket ve dernek mantığıyla 2009’dan 2013’e kadar ilçe başkanı olarak yönetir. 1/1000 ölçekli Gürpınar ve Kavaklı imar planlarını ortak olduğu AKP’li müteahhitler lehine geçirilmesi için her türlü oyunu yapar ve bunu başarır. AKP’li belediyenin 2012 yılı bütçesine grup kararı alarak, bir garabete imza atar, meclisten geçirir ve CHP’ye tarih yazdırır(!) Bunlarla da yetinmez, AKP’li belediyenin usulsüz hiçbir imarını yargıya taşıyamaz!

 

Geldiği günden beri AKP’li ortaklarının desteğiyle, belediye başkan adayı olmak için partinin kurumsal kimliği üzerinden; hem yaptığı üyeler üzerinde hem de kamuoyunda gerçekle alakası olamayan ‘piar’ yapma uğraşına girer. Böylelikle parti üst yönetiminden adaylığını alma gayretkeşliğine girişir. Parti üst yönetiminin bununla ilgili çekincelerini görünce ise, yapmış olduğu 1.250 yığma üyenin verdiği cesaretle eğilim yoklamasını talep eder ve buradan kendini meşrulaştırmaya çalışır.

 

Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesinde bugüne kadar yapmış olduğu inşaatlardaki imar yolsuzlukları hem AKP’li ve hem de CHP’li belediye tarafından hep hasır altı edilmeye çalışılır. Özellikle; İmamoğlu 2 ve Beykonakları inşaatlarındaki toplam 4 bin metrekare yeşil alan gaspları CHP tabanı ve kamuoyunda tepkilere neden olur. İmamoğlu-1, İmamoğlu-2, Beykonakları, Zigana Evleri, Midpoint, Modcity, Beycity, Bey Kasrı, Yeni Moda vb gibi yaptığı tüm inşaatlarda şaibelere bulaşmış İmamoğlu’nun belediye başkanı olması için özellikle AKP’li belediye başkanı Yusuf Uzun da destek verdiği sokakta konuşuluyor.

 

2009 Yerel Seçimlerinde İl Genel Seçimlerinde ilçede birinci parti olan CHP’yi 2011 Genel Seçimlerinde AKP’nin 5 puan gerisine düşürmesine rağmen, ne hikmetse parti üst yönetimine “başarılı ilçe başkanı!” olarak gösterir.

 

Ayrıca, AKP’li Yusuf Uzun ve CHP’li Hasan Akgün’ün koruduğu Ekrem İmamoğlu’nun da Trabzonlu olması bir tesadüf olmasa gerek!

 

AKP eski Beylikdüzü İlçe Başkanı ve AKP’nin Belediye Başkan aday adayı İbrahim Bülbüllü’nün bölgedeki bir gazeteciye söylediği “Sizin İmamoğlu için yazdıklarınız buzdağının görünen kısmı, görünmeyen kısmını da biz çok iyi biliyoruz. Keşke CHP’nin adayı o olsa, bizim işimiz kolaylaşır” demesi ise bir başka soru işareti…