"Baykal'ı kutluyorum"

"Baykal'ı kutluyorum"
3 Şubat 2012 17:50

CHP’li Gürbüz Çapan; “Deniz Baykal’ı kutluyorum”

CHP’li Gürbüz Çapan’dan Kurultay açıklaması.

 “CHP’de herkesin birbirini kucaklayarak, affetmesinin zamanı geldi geçiyor. Tüzük kurultayını düşman çatlatan bir demokrasi şöleni haline dönüştürelim”

 

Esenyurt Belediyesi eski Başkanı, CHP’li Gürbüz Çapan, CHP’de haklı arzularla daha demokratik bir parti işletişi için tartışılan tüzük kurultayının 26 Şubat’ta toplandığını belirterek, “Önemli olan tüzüğün demokratikleşmesi değil mi? Eğer başka hesaplar yoksa kimin çağrısının gerçekleştiğinin ne önemi var? Üzülerek izliyorum ki iş demokratik tüzük isteklerinden çıktı, kayyum taleplerinin tartışmasına kadar abartılı boyuta vardı” dedi.

“CHP’nin kıymetli delegelerine” seslendiğini ifade eden Çapan, “Bu tuzağa düşmeyin. Tek kurultay ile hakkınız olan demokratik tüzüğü yapın. İç çatışma ile dostları üzüp, düşmanları güldürmeyin. CHP’li kardeşlerime sesleniyorum, farklılıklarınızı muhafaza ederek, sevgi, dayanışma içinde siyasal iktidara odaklanın. Parti içi iktidara değil, Türkiye’nin iktidarına odaklanın” dedi.

 

“BAYKAL’I KUTLUYORUM”

Çapan, olağanüstü tüzük kurultayı için imza veren 362 delege içinde bulunmayan Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı da “imza atmadığı için” kutladığını ifade ederek, “CHP’de herkesin birbirini kucaklayarak, affetmesinin zamanı geldi geçiyor. Tüzük kurultayını düşman çatlatan bir demokrasi şöleni haline dönüştürelim” dedi.

 

Parti içi iktidarın kimde olduğunun önemi olmadığını belirten Çapan, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi de iktidar yapmanın yolları aranmalıdır. Bu da sevgiyle olur, saygıyla olur; kavgayla değil” diye kaydetti.