Baykal'dan o iddiaya yanıt

Baykal'dan o iddiaya yanıt
16 Şubat 2012 15:01

Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin’i telefonla aramadığını, onların kendisini aradığını belirterek, “Bu arkadaşlarıma tüzük ve kurultayla ilgili düşüncelerimi ifade ettim. Kişisel özel bir talepte bulunmadım” dedi.

Baykal, TBMM’de, gazetecilere yaptığı açıklamada, basında kendisiyle ilgili yer alan haberler konusunda düzeltme yapmak istediğini söyledi.

Metin Feyzioğlu ve Adnan Keskin’i telefonla aradığı haberinin doğru olmadığını, onların kendisini aradığını belirten Baykal, şöyle konuştu:

“Onların araması üzerine telefon görüşmesi yapılmıştır, doğrudur. Her
iki arkadaşımdan da hiç bir talepte bulunmadım. Ne Sayın Metin Feyzioğlu’ndan,
‘Genel Başkan beni çağırsın, benimle konuşsun’ gibi talebim oldu ne de Sayın
Adnan Keskin’e, ‘sen ayrıl, çekil gibi talepte’ bulundum. Bunlar doğru değildir.
Konuştuğum herkesle yaptığım gibi, bu arkadaşlarıma da tüzük konusunda ve
kurultayla ilgili kanaatlerimi, düşüncelerimi ifade ettim. Kişisel özel bir
talepte bulunmadım.”

Baykal, tüzük ve kurultay konularında bir kaç gün içinde kapsamlı bir
açıklama yapacağını ve bu konularla ilgili anlayışını ayrıntılı olarak ifade
edeceğini söyledi.

Bir gazetecinin, “Divan Başkanlığı önerisi gelirse…” sözlerine
Baykal, “Bunları önümüzdeki bir iki gün içinde konuşacağız” diye konuştu.

-“Hafif şaka yaptım”-

Deniz Baykal, “grup toplantısında bazı milletvekilleri ile bir arada
görüldüğüne” ilişkin görüntülerin sorulması üzerine, “Milletvekili
arkadaşlarımla kurultay değerlendirmesi yaptığıma ilişkin haberler çıktı. Bunun
gerçekle hiç bir ilgisi yok. Yanımdaki arkadaşlarımı imtihan ettim. Onlara
Başkanlık Divanında oturan 4 milletvekilimizi adı ve soyadı ile birlikte
yazmalarını istedim. İtiraf etmeliyim, isimleri biliyorlar ama isim ve
soyisimleri birlikte düşünüldüğünde yüzde 50’yi ancak geçen bir başarı oldu.
Böyle bir hafif şaka yaptım, olay budur. Arkadaşlarımızın daha iyi tanınmasını,
soyadlarının öğrenilmesini sağlamaya yönelik bir oyundur” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 26 ve 27 Şubat’ta yapılacak tüzük kurultayı için, “Divan başkanı talebinde bulundu” iddialarını yalanlayarak, “Hiçbir özel talepte, kişisel talepte bulunmadım, bunlar kesinlikle söz konusu değildir” dedi.



-Baykal, “Divan başkanlığı önerisi gelirse” sorusuna ise, “Bunları önümüzdeki bir iki gün içinde konuşacağız, bir kapsamlı toplantı yaptığımızda konuşacağız” demekle yetindi. 



- CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 26 ve 27 Şubat’ta yapılacak tüzük kurultayı için “Divan başkanı talebinde bulundu” iddialarını yalanlayarak, “Hiçbir özel talepte, kişisel talepte bulunmadım, bunlar kesinlikle söz konusu değildir” dedi. 


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM’de, hakkındaki “Divan Başkanlığı için nabız yokluyor” haberlere ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 



-“BEN ARAMADIM, ONLARIN ARAMASI ÜZERİNE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPILMIŞTIR”- 



Basında kendisiyle çıkan haberlerle ilgili düzeltme yapma ihtiyacı olduğunu ifade eden Baykal, “İki değerli arkadaşımı arayarak onlarla benim telefon görüşmesi yaptığıma ilişkin bir haber var. Bu doğru değildir. Ben ne Sayın Metin Feyzioğlu’nu ne Adnan Keskin’i aramış değilim. Onların araması üzerine telefon görüşmesi yapılmıştır, doğrudur” dedi. 



-“HİÇBİR TALEPTE BULUNMADIM”- 



“Bu görüşmeler hakkında da düzeltmek istediğim nokta şudur” diyen Baykal, şöyle dedi: 
“Her iki arkadaşımdan da hiçbir talepte bulunmadım. Ne Sayın Metin Feyzioğlu’ndan ‘Sayın Genel Başkan beni çağırsın, benimle konuşsun’ gibi bir talep yaptım ne de Sayın Adnan Keskin’e, ‘sen ayrıl, çekil’ gibi bir talepte bulundum. Bunlar söz konusu değildir, bunlar doğru değildir. Konuştuğum herkesle yaptığım gibi bu arkadaşlarıma da tüzük konusunda ve kurultayımızla ilgili olarak kanaatlerimi, düşüncelerimi ifade ettim, hiçbir özel talepte, kişisel talepte bulunmadım, bunlar kesinlikle söz konusu değildir ve onları zaten ben de aramadım.” 


-“BİRKAÇ GÜN İÇİNDA AÇIKLAMA YAPACAĞIM”- 



Baykal, tüzük kurultayına ilişkin birkaç gün sonra bir açıklama yapacağına işaret ederek, “O konularda birkaç gün içinde kapsamlı bir açıklama yapacağımı da ifade ediyorum. Gerek kurultaya yönelik anlayışımı gerek tüzük değişikliğine ilgili anlayışımı daha ayrıntılı bir şekilde ifade ederim” dedi. 



-“DİVAN BAŞKANLIĞI ÖNERİSİ GELİRSE?”- 



Bir basın mensubunun, “Divan başkanlığı önerisi gelirse?” sorusuna Baykal, “Bunları önümüzdeki bir iki gün içinde konuşacağız, bir kapsamlı toplantı yaptığımız zaman konuşacağız” diye konuştu. 



-“KURULTAY DEĞERLENDİRMESİ DEĞİL İMTİHAN ETTİM”- 



“Grup toplantısında kamera yansıyan bir görüntü vardı” sözü üzerine ise Baykal şöyle konuştu: 


“Olabilir mi, milletvekillerimizle ilgili bir kurultay değerlendirmesi yaptığıma ilişkin haberler çıktı, bunun gerçekle hiçbir ilgisi yok. Sadece ben yanımdaki arkadaşlarımı imtihan ettim. Onlara dedim ki, başkanlık divanında oturan 4 tane milletvekilimiz var, bunlar yeni milletvekili arkadaşlarımız, bana bu milletvekili arkadaşlarımızın ismini ve soyadını yazıp koyabilir misiniz dedim, itiraf etmeyelim yüzde 50’yi ancak geçen bir başarı oldu, isim ve soyadı birlikte düşünüldüğü zaman, böyle hafif bir şaka yaptık, olay budur, bir arkadaşlarımızın tanınmasına yönelik bir oyundur o kadar.”