Başkanlık yarışı mahkemelik

Başkanlık yarışı mahkemelik
3 Ağustos 2012 09:55

MHP kurultayına 3 ay kala genel başkanlık yarışı için adaylar belli olmaya başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nîn en güçlü rakiplerinden MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın Ortadoğu gazetesinde yayımlanan “mal varlığına” ilişkin iddiaları yargıya taşıyacak.

MHP’nin 4 Kasım 2012’de yapılacak 10. büyük kurultayına 3 ay kala genel başkanlık yarışı için adaylar belli olmaya başlamasıyla birlikte bazı tartışmalar da yaşanmaya başlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşısında en güçlü rakiplerden biri olan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, hakkında Ortadoğu gazetesinde yayımlanan “mal varlığına” ilişkin iddiaları yargıya taşıyacak. MHP’nin 4 Kasım 2012 tarihinde yapılacak 10. büyük kurultayına henüz 3 ay varken genel başkanlık için adaylar belli olmaya başladı.

MHP’de genel başkanlık için adaylığını açıklayanların yanı sıra adaylığını açıklaması beklenen pek çok isim de bulunuyor. MHP lideri Bahçeli karşısında en güçlü rakiplerden biri olarak gösterilen MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise geçen haftalarda Ege bölgesinde katıldığı iftarlarla paıti tabanının nabzını yokladı. MHP Genel Merkezi’nin Aydın’ın katıldığı iftar programlarına partililerin katılmasından rahatsızlık duyduğu iddiaları gündeme gelirken Aydın cephesi ise genel merkezin bu yönde bir çağrısı olsa bile bunun etkili olmadığı görüşünde.

Koray Aydın’ın İzmir, Denizli ve Aydın’da katıldığı iftarlara MHP’lilerin yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken Aydın henüz resmi olarak başkanlık için adaylığını açıklamadı. İftarlar aracılığıyla MHP’nin eski ve yeni il yöneticileri ve partililerle istişare yapan Aydın’ın eylül ayında adaylığını resmen açıklaması bekleniyor. ‘ Karşılıklı suçlamalara dönmemeli’ Koray Aydın’ın MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayana kadar MHP Genel Merkezi’nde kendisine karşı duyulan rahatsızlığa yanıt vermeyeceği, parti içi demokrasi yarışının karşılıklı suçlamalara döndüriilmemesi gerektiği görüşünü savunduğu belirtiliyor.

Koray Aydın’ın yakın çevresine bu süreçte her türlü eleştireye açık olduğu, fakat iftiralara kapalı olduğunu dile getirdiği belirtilirken, bu kapsamda hakkında çıkan bazı iddiaları yargıya taşıyacağı öğrenildi. Mal varlığı iddiasını yargıya taşıyacak MHP Genel Merkezi’ne yakın yayın organı Ortadoğu’da 30 Kasım 2012 tarihinde Neval Kavcar imzasıyla yayımlanan “MHP Genel Başkanlığı İhale İle Alınabilecek Bir Yer Değildir” başlıklı yazıda Aydın hakkında “Vicdanlarda aklanmamış Koray Aydın’la halktan nasıl oy isteyecekler?” ifadelerine yer verilerek Aydın’ın izahı gereken 1 trilyon 853 milyar 41 1 milyon 483 bin TL tutarında mal varlığı bulunduğu iddiası yer alıyordu. Aydın’ın bu iddiayı yargıya taşıyacağı, söz konusu iddialara hukuki yollarla yanıt vereceği belirtildi. Eski MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar ve MHP’den ihraç edilen Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç de MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

MAHMUT ILICALI