Başbakan'ın ziyaretini özür kabul ediyoruz

Başbakan'ın ziyaretini özür kabul ediyoruz
9 Şubat 2013 20:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’ın emekli Orgeneral Ergin Saygun’u hastanede ziyaret etmesini bir özür olarak kabul ettiklerini belirtti.
 
Partisinin Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen rozet takma törenine katılan Gürsel Tekin, burada Başbakan’ın Saygun’u ziyaretini değerlendirdi. Tekin, “Bugün her şeye rağmen Saygun’a ziyareti bir özür olarak kabul ediyoruz. Başbakan’ın Saygun’a gitmesinin bugüne kadar işleyen hukuksuzluğun en önemli temel ifadelerinden bir tanesi olduğuna inanıyorum.” dedi.


 
Başbakan’ın Saygun’u ziyaret etmesini yanlışlıklardan dönüş olarak niteleyen Tekin, “Bazen Başbakan da Cumhurbaşkanı da olabilirsiniz, yanlışlıklarınızdan dönüyorsanız büyük bir erdemliliktir. Bana göre yanlışlarından döndüğü için oraya gitmiştir. Bunu biz böyle kabul ediyoruz.” diye konuştu.
 
Hukuk sisteminin sağlıklı işlemesi için siyasetçilerin hukuka müdahale etmesinin doğru olmadığını vurgulayan Tekin, şunları söyledi: “Sayın Başbakan defalarca ‘ben talimat verdim’ demişti. Hepimiz çabuk unutuyoruz. ‘Ben bu davanın savcısıyım’ diyen bir ülkenin Başbakanı ile karşı karşıya olduğumuzu unutmayın. Bugün her şeye rağmen Saygun’a ziyareti bir özür olarak kabul ediyoruz. Başbakan’ın Saygun’a gitmesinin bugüne kadar işleyen hukuksuzluğun en önemli temel ifadelerinden bir tanesi olduğuna inanıyorum. Başbakanın ‘evet bu hukuk sürecini yanlış yönettik. Bize belli güçlerin talimatlarıyla görevler verildi. Bu görevleri yerine getirdik. Yanlışlar yapmışız bu yanlışlardan dönüyoruz’ dediği anlamı taşır.”
 
Başbakan Erdoğan’ın sözlerini de eleştiren Tekin, “Sayın Başbakan ne oldu da ansızın bir vahiy mi geldi de ‘Savaşacak komutanımız yok’ demeye geldi. Kimle savaşıyoruz Sayın Başbakan, hayırdır.” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’de örgütsüz bir toplum oluşturulmaya çalışıldığını ve iktidara muhalif olan herkesin cezaevinde yattığını iddia eden Tekin, bütün olanlara rağmen CHP olarak ayakta olduklarını belirtti.