'Başbakan'ın ahlakı farklı'

'Başbakan'ın ahlakı farklı'
14 Şubat 2013 16:46

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kızılcahamam Patalya Otelinde yapılan İl Başkanları toplantısı sonunda açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Bahçeli, “Partimize ömür biçenler, fikriyatımızın miadını doldurduğunu söyleyenler elbette büyük bir handikabın ve hezeyanın tutsağı olmuş gafillerden başkası değildir. MHP 44 yıllık bir çınar haline gelmişse bunun gerisinde; şehitlerimizin paha biçilemez fedakârlıkları, dava ve ülkü büyüklerimizin muhterem katkıları, milli hedefler uğruna dünyevi nimetlere sırt dönen kahraman bir neslin şükranla andığımız destekleri yer almaktadır. Elbette Türk milleti yardım ve ilgisini hiç esirgememiş, Cenab-ı Mevla bizi hiç yüz üstü bırakmamıştır” dedi.

 

 

 

 

 

“44 YILLIK GEÇMİŞİMİZLE ÇELİŞİRDİK”

 

 

Bahçeli, “Bize samimiyet dilini öğrenmemizi tavsiye eden ve aldığı ahlak dersinin farklı olduğunu ifade Başbakan’ın bilmesi lazımdır ki,PKK’ya samimiyet göstermek, İmralı canisine yönelik samimi pozlar takınmak, Türkiye’nin milli gerçeklerini, Türk milletinin bin yıllık kardeşliğini samimiyet sözleriyle yok etmek, peşmergeye ve BOP’a hayranlık içinde samimiyetle bağlanmak bir marifet olarak görülüyorsa, bizim kitabımızda böylesi bir samimiyetin bırakınız bulunmasını, esamisi bile okunmayacaktır. Samimiyet dilinden kasıt bölücü ve yıkıcı niyetlere sahip olmak ise biz bu dili ya sustururuz, ya koparırız, ya da elimizin tersiyle iteriz. Ortadır ki, Başbakan’ın ahlakı da itiraf ettiği gibi farklıdır. Allah korusun, bizim ahlakımız bu siyasi anlayışla benzerlikler taşımış olsaydı, kendimizden utanır, 44 yıllık geçmişimizle çelişirdik” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

“BİRÇOK ÜLKE VE OLUŞUM AKP’YE BU UĞURDA LOJİSTİK DESTEK SAĞLAMAKTADIR”

 

“İmralı canisinin örgütüyle telekonferans yoluyla haberleşme eşiğine gelmesi de bir rastlantı değildir” diyen Bahçeli şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan buna dünden razıdır ve zaman içinde İmralı canisini parlatmanın fırsatını kollamıştır. Görülmektedir ki, Başbakan’ın şaibeli siyaset yolculuğunda ideolojik özü ve ana hedefleri değişmemiş, değişen sadece taktığı siyasi maskeler olmuştur. ABD’den AB’ye kadar olan birçok ülke ve oluşum AKP’ye bu uğurda lojistik destek sağlamaktadır. Bu nedenle Başbakan’ın AB ülkelerinin terörle muhabbetlerini sorgulayıp eleştirmesi dürüst ve inandırıcı görülmemelidir. Bu kapıyı çoktan açan partisi ve hükümeti olmuştur. Bunların karşısında yalnızca Milliyetçi Hareket Partisi, bir tek milliyetçi-vatansever vicdanlar yer almaktadır. Türk milliyetçileri aziz vatanlarının ve Türk milletinin huzuruna, kardeşliğine ve birliğine sahip çıkmaya ve Türkiye’nin bir kardeş kavgasına sürüklenmesini önlemeye her zamankinden daha çok kararlı olduğunu herkes bilmelidir”

 

 

 

 

 

“BAŞBAKAN TARAFINDAN TACİZ EDİLMESİNE KESİNKES KARŞIYIZ”

 

 

MHP’nin, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda elinden gelen her demokratik mücadeleyi göstermektedir” diyen Bahçeli şöyle devam etti: “Biz, anayasa hazırlığı sürecinin Başbakan tarafından sulandırılmasına ve taciz edilmesine kesinkes karşıyız ve bunu doğru bulmuyoruz. Üstelik böylesi önemli bir çalışmaya vade biçilmesini, süre tayin edilmesini dürüst bir tavır olarak da görmüyoruz. TBMM’nde grubu bulunan partilerin eşit sayıda verdikleri üyeleri aracılığıyla anayasa hazırlığı için sürdürdükleri 1,5 yıla yaklaşan süreci sabote etmenin en başta aziz milletimize saygısızlık olacağını düşünüyoruz.

Parti olarak, Türk milletine yakışır, milli gerçeklere uygun ve değişmez maddelere riayet edecek ve Türk ifadesine sadık kalarak geniş kapsamlı bir anayasa yazılması gerektiğine inanıyoruz.”

 

 

 

 

 

“ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ”

 

 

Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın mevcut rejimi yıkarak başkanlık sistemini bölücülerle birlikte getirme amacı çok tehlikeli sonuçlara yol açacaktır.Demokratik tepkimizi her platformda göstereceğiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmaması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Önümüzdeki bir diğer önemli gündem maddesi ise mahalli idareler seçimidir. AKP hükümeti bu seçimde mutlaka durdurulmalı ve yaptıklarının karşılığını diyetini vermelidir. Bu seçim AKP için gerilemenin başlangıcı, arkasından yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi çöküşün miladı ve milletvekilliği genel seçimi de bu parti için yıkılışın bizatihi ilamı olmalıdır. Biliniz ki Adalet ve Kalkınma Partisi gidecek ve sandıkta eriyecektir” diye konuştu.