Başbakanı kızdıran hareket: Sen o kol hareketini nasıl yaparsın?

Başbakanı kızdıran hareket: Sen o kol hareketini nasıl yaparsın?
16 Mart 2014 18:57

Başbakan Erdoğan ‘Ya sen bir bayansın, bir kadınsın. Bu ülkenin başbakanı buradan geçerken o kol hareketini nasıl yaparsın?’ dedi.

 

Başbakan bakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir mitingini yaptığı Alsancak Gündoğdu Meydanı’da vatandaşlara “Ne olur gelin şu İzmir’i kurtaralım” diye seslendi. Başbakan Erdoğan, seçimin kazanılması için özellikle kadınlara talimat vererek, “Önce hanım kardeşlerime sesleniyorum. Bu işi siz bitireceksiniz. Beyler kızmıyorsunuz değil mi? Çünkü kale içeriden fethedilir” dedi. 2011 genel seçiminde Gündoğdu meydanını ve Kordon’u doldurarak tarihinin en kalabalık mitingini yapan Başbakan Erdoğan’in yine aynı kalabalığı topladığı gözlendi. Kalabalık Gündoğdu Meydanı’ndan Kordon’da Subay Orduevine kadar ulaştı.

 

KUMRAL DEVRİMCİ AFİŞİ AÇILDI

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı İzmir mitingine denizden parti bayraklarıyla süslü tekneler, gemiler eşlik etti. Alana bakan bazı apartmanların balkonlarına “Kumral devrimci”, “Antiemperyalist devrimci” yazılı afişler asıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alana bakan tüm sokaklar demir bariyerle çevrildi, apartmanlara keskin nişancılar yerleştirildi. Alan, turuncu beyaz balonlarla süslendi. Alandaki Hürriyet heykeli, Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle süslendi. Başbakan’ın, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile birlikte fotoğrafının yer aldığı afişte “Beraber yürüdük biz bu yollarda” yazdı. Alana LED ekranlar yerleştirildi.

 

Başbakan Erdoğan, adına yapılan dombra şarkısı eşliğinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte eliyle Rabia işareti yaparak ve şarkıya tempo tutarak, vatandaşları selamladı. Başbakan Erdoğan, İzmir’in 30 ilçesini tek tek sayarak selamladı ve şunları söyledi:

 

“İzmir, güzel İzmir, Ege’nin incisi İzmir. Küllerinden yeniden doğan, efeler diyarı İzmir. Seni yürekten selamlıyorum. İzmir, sen kurtuluşun şehrisin. İzmir sen kuruluşun şehrisin. Sen demokrasinin şehrisin İzmir. Merhum Adnan Menderes’in şehrisin. Sen gazilerin, şehitlerin, efelerin şehrisin. Fakat bugün bir başka güzelsin İzmir. İzmir tarih boyunca defalarca yakıldın, yıkıldın ama hiçbir zaman yok olmadın. İçindeki hürriyet ateşi, demokrasi ateşi hiçbir zaman söndürmedin. Hiçbir zaman teslim olmadın İzmir. Sen mücadele ettin, sen sabrettin ve zafere kavuştun. İşte bugün bir kez daha tarih yazıyorsun ey İzmir. Bugün bir kez daha küllerinden doğuyorsun.”