Barzani’nin temsilcisi Kerküki: Başka halklarla barış ve demokrasi içinde yaşamı esas alıyoruz

Barzani’nin temsilcisi Kerküki: Başka halklarla barış ve demokrasi içinde yaşamı esas alıyoruz
21 Ağustos 2013 12:21

Kuzey Irak’ta 15 Eylül’de düzenlenecek Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi’nin çalışmaları hakkında basın toplantısında konuşan, Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Temsilcisi Kemal Kerküki, “Kürdistan” olarak bilinen coğrafyada yaşadıklarını belirterek, “Her ulus ve halk gibi bizim de kendi kaderimizi tayin hakkımız var. Ama biz bu coğrafyada başka halklarla da yaşıyoruz. Bundan dolayı onlarla da barış ve demokrasi içinde yaşamayı esas alıyoruz” dedi.

 

 

Bölgedeki Kürt televizyonlarının haberine göre, Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi’nin düzenlediği basın toplantısında 15-16-17 Eylül tarihlerinde düzenlenecek toplantıya 600 delege ve 300 konuğun katılmasının planlandığı açıklandı. Hazırlık komitesi sekreterleri; Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi’nden Polit Büro üyesi, Kürdistan Parlamentosu eski Başkanı Kemal Kerküki, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Ronahi Serhat ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani?nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği Polit Büro üyesi Sadi Ahmet Pire tarafından düzenlenen basın toplantısında İsrail’deki Kürtleri’nin kongreye davet edilmediği ifade edilirken, buna gerekçe olarak Irak ile İsrail arasında hiçbir diplomatik ilişki olmaması gösterildi.

 

Kemal Kerküki, bir gazetecinin sorusu üzerine, Kürtler’in “Kürdistan” olarak bilenen toprakların üzerinde yaşayan halk, ulus olduklarını ifade ederken, “Her ulus ve halk gibi bizim de kendi kaderimizi tayin hakkımız var. Ama biz bu coğrafyada başka halklarla da yaşıyoruz. Bundan dolayı da onlarla da barış ve demokrasi içinde yaşamayı esas alıyoruz” dedi.