Balkonda mahsur kalan kediyi böyle kurtardılar…

Balkonda mahsur kalan kediyi böyle kurtardılar…
29 Nisan 2013 10:20

Bursa’da saatlerce dört katlı bir evin balkonunda mahsur kalan kediyi kurtarmak için polis ve itfaiye ekipleri seferber oldu.
Kurtarmak için merdivenle dördüncü kata çıkarak balkona giren itfaiye erini gören kedi, bu kez itfaiyeciden korkarak, yan tarafta bulunan iki katlı binanın çatısına atlayarak uzaklaştı.Merkez Yıldırım İlçesi Sinandede Mahallesi Sarıgül Sokak’ta oturan Osman Karabaş, evinin çatısına gelen bir kediyi, bir hafta boyunca besledi. Yan tarafta bulunan binanın çatısına çıkan kedi bu kez de asma dallarına tutunarak dördüncü katta bulunan balkona indi.

Önceki gece sürekli miyavlayan kediyi ,ev sahiplerinin cenaze için il dışına gitmesi nedeniyle kurtaramayan mahalle sakinleri, durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Vatandaşların meraklı bakışları arasında kediyi kurtarmak için seferber olan itfaiye ekipleri, sokakta bulunan araçları kaldırttıktan sonra itfaiye aracını evin önüne getirdi.

Dördüncü katta bulunan balkona ulaşmak için itfaiye aracında bulunan merdivenin sepetine binen itfaiye eri balkona ulaştı. Balkona çıkan itfaiye erini gören kedi bu kez korkarak evin yanında bulunan başka bir iki katlı evin çatısına atladı. Polis ekipleri kedinin çatısına atlayan kedinin durumunu kontrol etmek için çatıya çıktı. Ancak kedinin uzaklaştığı öğrenildi.