Balıkçı barınağında yıkım arbedesi

Balıkçı barınağında yıkım arbedesi
25 Mart 2015 13:08

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde balıkçı barınağı çevresini demir bariyerle kapatmak isteyen Alanya Balıkçılar Kooperatifi üyeleriyle bariyere izin vermeyen Belediye Zabıta ekipleri arasında arbede çıktı. Başına taş isabet eden 1 kişi yaralanırken, polis biber gazıyla müdahale etti.

 

Balıkçı barınağını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan 10 yıllığına kiralayan Alanya Balıkçılar Kooperatifi, Alanya İskelesi içinde yer alan barınağın çevresini 820 metrelik demir parmaklıkla kapatmak için dün çalışma başlattı. Alanya Belediyesi ise halkın kullanımına açık olan bölgenin demir parmaklıklarla kapatılmasını engellemek ve yıkım için bu sabah bölgeye 2 kepçe ve zabıta ekipleri gönderdi. Ancak kooperatifin özel güvenlik elemanları parmaklıkların yıkımını engellemek istedi. Bu sırada polis ekipleri de bölgede güvenlik aldı.

 

Alanya Belediyesi’ne ait iş makinesinin demir parmaklıkları yıkmak üzere harekete geçtiği sırada özel güvenlik personeli ve balıkçılar kepçenin önüne geçerek yıkımı engellenmeye çalıştı. Bir özel güvenlik personeli, kepçe operatörünü tehdit etti. İş makinesi ilerlemeyi sürdürünce zabıta ekipleri kepçenin önünde duran özel güvenlik personelini uzaklaştırmak istedi. Bu sırada özel güvenlikçiler ve zabıtalar arasında arbede çıktı. Polis ekipleri ise olaya biber gazıyla müdahale etti. Kepçe operatörü bu sırada başına isabet eden taşla yaralandı.

 

Balıkçılar ve zabıta ekipleri karşılıklı şikayetçi olunca polis merkezine götürülerek ifadeleri alındı. Polisin müdahalesinin ardından belediye ekipleri demir parmaklıkların yıkımını gerçekleştirdi.