Balâ Belediyesi’nde neler oluyor? AKP’li belediyede işçi kıyımı!

Balâ Belediyesi’nde neler oluyor? AKP’li belediyede işçi kıyımı!
5 Temmuz 2019 11:26

Ankara’da AKP’li Balâ Belediyesi belediyenin temizlik işleri bünyesinde çalışanları işten çıkarmaya başladı.

 

 

 

Koltuğu partidaşı Arif Kaplan’dan devralan yeni başkan Ahmet Buran, iddiaya göre 49 temizlik işçisiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

 

 

Önceki Başkan Arif Kaplan döneminde ve daha önceki dönemlerde işe alınan 49 temizlik işçisine “Maaşlarının yüksek olduğu belirtilerek yeni belediye yönetiminin önereceği maaşları kabul etmeleri gerektiği, kabul etmemeleri durumunda ise işlerine son verileceğinin söylendiği” iddia edildi.

 

 

Temizlik işçilerinin amirleri tarafınan sürekli tehdit edildiği de gelen iddialar arasına.

 

 

Bu süreçte 11 temizlik işçisi hariç diğer işçiler baskılara boyun eğerek daha düşük maaşla çalışmayı kabul etti.

 

2

 

Oğuz Gürbüz, Emrah Gürbüz, Barbaros Balaban, Salih Dündar, Samet Ünal, Murat Yılmaz isimli işçiler, yasal haklarını savunarak, işlerine son verilemeyeceğini, işlerine son verilmesi durumunda sendikal haklarını yasal çerçevede kullanacaklarını belirterek “Baskılara boyun eğmeyeceklerini” ifade ettiler.

 

 

İşçiler, AKP’den yeni seçilen başkan Ahmet Buran’ın maaşları gerekçe göstermesinin bahane olduğunu, kendilerinin 31 Mart seçimlerinde Balâ’da İYİ Parti’yi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Mansur Yavaş’ı desteklediklerini, alınan işten çıkarma kararının siyasi olduğunu iddia etti.

 

 

Oğuz Gürbüz, Emrah Gürbüz, Barbaros Balaban, Salih Dündar, Samet Ünal, Murat Yılmaz isimli işçiler konuyu AKP Genel Merkezi’ne kadar taşıyacaklarını da belirterek, seçimden beri maaş alamadıklarını, ailelerinin ve çocuklarının çok zor durumda olduğunu ve hakları verilene kadar gerekirse Balâ Belediyesi önünde açlık grevi başlatacaklarını ifade ettiler.

 

bildirim