Bakan Yazıcı'ya yumurtalı protesto

Bakan Yazıcı'ya yumurtalı protesto
2 Mart 2013 00:54

İzmir’de Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile İzmir Ticaret Odası Geleneksel Vergi Ödül töreni gerçekleştirildi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi düzenlenen törende Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi 3 kişi tarafından Bakan Yazıcı’ya yumurtalı protesto eylemi gerçekleştirildi. Bakan Yazıcı, “Bu arkadaşlarla yakından ilgilenmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin düzenlediği Vergi Ödül töreni Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile düzenlendi. İzmir’in vergi şampiyonları Lucien Arkas, Nail Özkardeş, Muharrem Pehlivanoğlu, Ali Pehlivanoğlu, Hanif Pehlivanoğlu, kurumlar vergisi şampiyonları Philsa, JTI, MSC ve Gediz Elektrik’e ödülleri verildi. Ayrıca İzmir Ticaret Odası’nın 87 meslek grubunda faaliyet gösteren 1423 üyesi ödüllerini aldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı konuşma yapmak için kürsüye geldi. Bu sırada seyirciler arasında oturan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi S.E. ayağa kalkarak, “YÖK yasasını hazırlayıp sonra üniversitelerimize nasıl elininiz kolunuzu sallayarak geliyorsunuz” diyerek Bakan Yazıcı’yı protesto etti. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi C.E. ve U.G bakana yumurta fırlattı. Öğrenciler korumalar tarafından yaka paça salonunun dışına çıkartıldı.


 
Protesto ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Yazıcı, “Kafalarını bilgiyle doldursunlar. En büyük sermayemiz bilgi. Kız öğrencimiz konuşmaya başladığında bıraktım konuşsun. Konuşması beni incitecek boyutta bile olabilirdi. Ama bu önemli değildir. Yumurta atmak acizliktir. Bu arkadaşlarla yakından ilgilenmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.