Bakan yardımcılığı için son 16 koltuk

Bakan yardımcılığı için son 16 koltuk
25 Ağustos 2018 14:17

Bakan yardımcılıkları devletteki en değerli koltuk oldu. Şimdiye kadar 16 bakanlığa 48 Bakan yardımcısı atandı. 11 Bakanlığa atanacak 16 yeni yardımcı ile birlikte bakan yardımcısı sayısı toplam 64 olacak. Daha önce her bakanlıkta bir bakan yardımcısı varken şimdi bu sayı bazı bakanlıklarda 4’e kadar yükseldi.

 

 

 

Halen Dışişleri, Tarım, Çevre, Ulaştırma, Enerji, Kültür ve Sanayi Bakanlıklarında birer Bakan yardımcılığı boş bulunuyor. Hazine Bakanlığında 3, Gençlik Spor, Ticaret ve Çalışma Bakanlıklarında ise 2 koltuğa henüz atama yapılmadı.

 

12 bin lira aylık ücret alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan bakanlar, sadece Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu tutuluyor. Tek imza ile atanan bakan yardımcıları ise, Cumhurbaşkanı’na bağlı olan bakana karşı sorumluluk üstleniyor. Cumhurbaşkanı atadığı bakan yardımcılarını, görev süreleri sona eremeden görevden alabiliyor. Yardımcıların görev süresi atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanı’nın görev süresini geçmeyecek. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevi sona erdiğinde, atadığı bakan yardımcılarının da görevi sona erecek. Bugüne kadar ataması yapılan bakanlıklar ve bakan yardımcıları şöyle:

 

Haberin devamı için tıklayın;

 

Kaynak: Deniz Ayhan/Sözcü