Bakan Çelik ile Eker Şanlıurfa'da Bakan Eker: İnsanları kavimlerine ve etnik yapılarına göre ayırmayı reddettik

Bakan Çelik ile Eker Şanlıurfa'da Bakan Eker: İnsanları kavimlerine ve etnik yapılarına göre ayırmayı reddettik
20 Şubat 2013 00:14

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa’da TÜMSİAD üyesi işadamlarına ‘barış sürecine’ ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Eker, “Türkiye’de yaşayan bütün unsurlar Türk, Kürt, Arap ve Çerkez kim varsa hepsi bizimle birdir. İnsanları kavimlerine ve etnik yapılarına göre ayırmayı reddettik” dedi.

 

 

 

Şanlıurfa’da çeşitli açılış ve temaslara katılmak için akşam saatlerinde GAP Havaalanına uçakla gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ilk olarak TÜMSİAD’ın düzenlediği yemekli geceye katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı programa Bakan Çelik ile Eker’e Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Ferhat Şelli, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile çok sayıda bürokrat eşlik etti.

 

 

‘BİZDE TEKÇİ BİR ANLAYIŞ YOK’

TÜMSİAD’ın düzenlediği geceye katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AKP hükümeti döneminde gıda, tarım, hayvancılık ve ekonomi konusunda Türkiye’de alınan yolu anlattı. Ardından son günlerde yapılan barış görüşmelerini ilişkin olarak açıklamada bulundu. Hükümet olarak insanları etnik yapılarına göre ayırmadıklarını belirten Bakan Eker, şöyle konuştu.

 

 

“Biz Türkiye’nin bütün meselelerini çözme kabiliyetine sahibiz. Çünkü bizim medeniyet anlayışımızda tekçi bir anlayış yok. Türkiye’de yaşayan bütün unsurlar Türk, Kürt, Arap ve Çerkez kim varsa hepsi bizimle birdir. İnsanları kavimlerine ve etnik yapılarına göre ayırmayı reddettik. Yaşayan bütün etnik kimlikler bizim kardeşimizdir. Hepsiyle birlikte mutluyuz ve daha büyük bir Türkiye hayali kurma içerisindeyiz. Aramızda ki meseleleri, Türkiye’de geçmişte yaşanan hataları unutarak bir birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız süreç böyle bir süreç. Türkiye bu sıkıntısını çözerek geleceğe emin adımlarla yürüyecektir.”



İşadamlarına yönelik bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise şunları söyledi.

 

 

“Dünyada güzel şeyler olmuyor. Bölgemizde ve etrafımızda güzel şeylerin olmadığını da biliyoruz. Ama çok şükür Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Şanlıurfa’da güzel şeyler oluyor. Şanlıurfa’da yarın birçok yeni tesisin açılışını ve temel atma törenine katılacağız. Bildiğiniz gibi Türkiye artık normalleşiyor. Türkiye normalleşmeden önce çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Bunun yansımalarını hepimiz gördük. Şimdi normalleşme konuşunda ciddi adımlar atılıyor.Türkiye şimdi sorunları çözme konusunda her alanda iradesini ortaya koyuyor.”

 

İşadamlarıyla toplantıya katılan Bakan Çelik ile Eker daha sonra başka bir otelde Şanlıurfaspor’un yönetici ve futbolcularıyla bir araya geldi.