Bakan Çelik: Halklar arasındaki psikolajik Berlin Duvarının yıkılması gerekiyor

Bakan Çelik: Halklar arasındaki psikolajik Berlin Duvarının yıkılması gerekiyor
7 Mart 2013 17:51

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Uluslararası turizm Fuarı ITB’de bir basın toplantısı düzenledi.

 

 

 

Bakan Çelik, bugün dünyada en çok ihtiyaç duyulan konunun halklar arasındaki psikolojik eşiklerin aşılabilmesi olduğunu vurguladı. Bu bariyerlerin aşılabilmesi için yine halklar arasındaki psikolojik Berlin duvarlarının yıkılması gerektiğini belirtirken turizmin sadece kendi sektörünü ilgilendiren bir kavram olmanın ötesinde bu bağlamda siyasi bir kavram da olduğunu kaydetti. Almanya’dan gelen turist sayısını 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ömer Çelik, şöyle konuştu:

 

 

 

“Benim uzun vadeli stratejilere tahammülüm yok. En kısa zamanda bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Uzun vadeli strateji aslında verimli bir strateji değil. Bir an önce kat etmemiz gereken mesafeler ve ulaşmamız gereken hedefler var.”

Almanya’daki tur operatörleriyle yaptığı görüşmede, Türkiye’ye giden turist sayısının bir an önce artırılması için çalışmalar yapmalarını istediğini bildiren Bakan Çelik, turist sayısını artırılması için bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Bakan Çelik, “Türkiye`ye 1 birimlik yatırım yapan bunun 4-5 katı karını alıyor. Turist sayısını 2 katına çıkarmak onlar açısından da 10 kat fazla kazanmak anlamına gelir” diye konuştu.

 

 

 

Bakan Ömer Çelik, Türkiye’nin çeşitli illerinden fuara katılan turizmcilerin gösterdiği performansın son derece önemli olduğunu vurguladı. Bunun sadece turizm açısından bir kazanım olmasından çok Türkiye’nin kendisini başka kültürlere tanıtması, kültürel işbirliği ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen katılımcılarla kaynaşmanın artırılması açısından da önemli olduğunun altını çizdi. Bakan Çelik, Almanya’nın Borussia Dortmund takımında ve Alman milli futbol takımında oynayan Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan’ın bundan böyle Türkiye’nin Almanya’daki tanıtımına destek vereceğini ekledi. İlkay’ın bundan sonra Türkiye’nin fahri turizm bakanı olacağına değinen Çelik, şöyle konuştu:

“İlkay artık bütün Almanya’nın tanıdığı başarılı bir futbolcu. Kendisiyle pek çok zaman birlikte hareket edeceğiz. Futboldan arta kalan zamanlarında Türkiye’nin tanıtımı yönünde kendisinden taleplerimiz olacak.”

İlkay Gündoğan ise yaptığı açıklamada kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı gurur duyduğunu söyledi ve bakana teşekkür etti. İlkay, şöyle konuştu:

 

 

 

 

“Bizler Almanya’da doğup büyüdük ama Türkiye’yi çok seviyoruz. Ben Alman milli takımı için oynuyorum ama bu benim Türklüğümü kaybettiğim anlamına gelmez. Ben burada Türkiye’yi de temsil ettiğime inanıyorum ve sadece futbol açısından değil karakter olarak da Türkiye’yi temsil ettiğimi düşünüyorum.”

 

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, basın toplantısının sonunda İlkay Gündoğan’a Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı bir plaket verdi. Gündoğan ise bakana üzerinde “Sayın bakanım Ömer Çelik`e saygılarımla“ yazılı şampiyonlar liginde giydiği formasını hediye etti.