Bakan Çağlayan, 83'üncü Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nı gezdi

Bakan Çağlayan, 83'üncü Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nı gezdi
6 Mart 2013 09:13

Çağlayan, “Başbakanımızın da ifade ettiği gibi marka söylediğinde Türkiye, Türkiye söylendiğinde o markayı çağırıştıracak bir yerli otomobil arayışı içindeyiz” dedi.

 

 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kapılarını özel davetlilere açan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nı gezdi. Bakan Çağlayan, fuarda Türkiye’de yatırımları bulunan çeşitli ülkelerden otomotiv sektörünün önde gelen firmaların standlarını gezdi. Firmaların yüksek teknolojiyle üretilmiş yeni araçları hakkında bilgi alan Çağlayan, basın mesuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye güvenmiş, Türkiye’de yatırım yapmış olan firmalarımızla beraber onları ziyaret etmek onları cesaret vermek adına fuarda olduğunu ifade eden Çağlayan, ” Firmalarımız ve firmalarımızın beraber çalışmış oldukları ürünleri, üst düzey yöneticileriyle beraber Türkiye’deki yeni teşivik sistemimizle beraber, yerlilik oranı daha fazla artırılması konusunda neler yapacaklarını, neler yaptıklarını beraber konuşuyoruz. ” dedi.

Bakan Çağlayan açıklamalarına şöyle devam etti:

“Başbakanımızın da ifade ettiği gibi marka söylediğinde Türkiye, Türkiye söylendiğinde o markayı çağırıştıracak bir yerli otomobil arayışı içindeyiz. Bunlarla iglili olarak çeşitli temaslarımız görüşlerimiz olacak. Otomotiv sektörü Türkiye için son derece hayati öneme sahip. Ama malesef son yıllar da bilhassa motor, ithalatından dolayı dış ticarete bir dengesizliğimiz var. Türkiye ithalatı yapılan ürünlerin getirmiş olduğu bir dış ticaret dengesizliği var.

 

 

 

 

 

Bu anlamda yerlileştirmeyi nasıl artırabiliriz, nerler yapabiliriz noktasında sektörle beraber karar vermiş olduğumuz ve 15 Şubatta yürürlüğe koymuş olduğumuz yeni teşvik sisteminin etkilerini görüşüyoruz. Hem STK pozisyonunda olan arkadaşlarımız hemde otomotiv sektörünün Türkiye temsilcileri ile birlikte burada değerlendireceğiz. Türkiye’de değerlendireceğiz. Sektörü Türkiye’de çok iyi hale getirmek için ve onların rekabet güçleirini olabildikçe rekabet edilebilir sevyeye getirebilmek için yapmış olduğumuz çalışları devam ettireceğiz.”

 

 

 

Halka kapılarını 7 Martta açacak olan fuar, 17 Martta kadar açık kalacak. Palexpo salonlarında düzenlenen fuarda son yılların bütün elektronik cihazlarının yerleştirildiği yeni model otomobiller özel misafirlerin beğenisini kazandı.
Bazı otomobillerin, dizayn firmaları tarafından üzerlerinde yapılan değişiklikler ve modifikasyonlar ile daha ilginç hale geldikleri görüldü. Bu işi yapan ülkelerin başında da İtalya dizayn firmalarının geldiği gözlendi.