Bahçeli’den Erdoğan’a: Oyunu ben kurarım!

Bahçeli’den Erdoğan’a: Oyunu ben kurarım!
10 Şubat 2022 11:18

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyaset masasını yeniden kurduğu ortaya atılarken Erdoğan’a “oyunu ben kurarım” dediği belirtildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olup olamayacağı gündemdeki sıcaklığını korurken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin masayı yeniden kurduğu ortaya atıldı.

 

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Erdoğan’ın adaylığı konusunu masaya yatırdığı son yazsında Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na yeniden aday olması konusunda önüne çıkan engellere karşı mücadelesini anlattı.

 

 

BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN’A OYUNU BEN KURARIM

 
Türkiye’yi Erdoğan’ın yönettiği, Erdoğan’ı da Bahçeli’nin yönettiğini belirten Mustafa Balbay Erdoğan’a “Sen üçüncüyü bırak, dördüncü kez aday olursun. Adamların yasal sorun yok diyor ama tartışmalı hale gelme. Oyunu ben kurarım…” dediğini söyledi.

 

 

Balbay çok konuşulacak yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

Erdoğan’ın Türkiye’yi yönettiği, Erdoğan’ı da Bahçeli’nin yönettiği yaklaşımından hareket edersek, masa yeniden kuruluyor. Bahçeli, Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığının önünde sorun olmadığını, olursa bunun çözümü için çaba harcayacaklarını söyledi. Bu iki uçlu bir çıkış. Bahçeli bu hamleyle Kılıçdaroğlu’na dönüyor, diyor ki:

 
“Erdoğan karşıma çıksın yeneceğim diyorsun. Bunun tartışmasız olması için anayasayı netleştirelim. Samimi isen haydi…”

 
Erdoğan’a dönüyor, diyor ki:

 
“Sen üçüncüyü bırak, dördüncü kez aday olursun. Adamların yasal sorun yok diyor ama tartışmalı hale gelme. Oyunu ben kurarım…”
Çeyrek asırdır hükümet kurup, hükümet bozup seçim tarihlerini tayin eden Bahçeli’nin bu bağlamda yeni bir hamle yaptığı görülüyor.

 
Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri yeniden kazanması için bir mağduriyet siyaseti kurulmaya çalışıldığını ortaya koyan Balbay “Bahçeli’nin başlattığı cirit oyununda Erdoğan’ın başarısı başarısızlığı tartışılmayacak, aday olma hakkı olup olmadığı tartışılacak” diye yazdı.