Bahçeli’den erken seçim tepkisi: Seçim zamanında, Haziran 2023’te yapılacak

Bahçeli’den erken seçim tepkisi: Seçim zamanında, Haziran 2023’te yapılacak
7 Haziran 2022 11:11

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:

 

 

“MHP olarak bütün imkânlarımızı seferber ederek 2023 yılında yapılacak seçimlere hazırlanıyoruz.

 
Kısır gündemlere sıkışmıyoruz, algı operasyonlarına bakmıyoruz, siyaset cambazlarına aldırmıyoruz. Ters propagandalara aldanmıyoruz, sahte ve düzmece anketlere hiç takılmıyoruz. MHP’nin oy oranlarını düşük gösterenlere, siyasetimizi küçümseme hayasızlığına düşenlere, sipariş kamuoyu araştırmalarıyla devamlı itibar cellatlığı yapanlara diyoruz ki sizler bizi yok sayacaksanız biz daha çok var olacağız.

Sizler bizi hafife alacaksınız, günü geldiğinde ağırlığımız altında ezilmekten de kurtulamayacaksınız

Anketler partimizi ha yükseğe çıkarmış ha dibe çekmiş, ha uçurmuş, ha uçurumdan itmiş… Hiç ama hiç önemli değildir. Ellerinden ne geliyorsa onu yapsınlar, hangi talimatı, hangi tembihi almışlarsa durmasınlar tatbik etsinler.

Birisi değil, alayı birden üzerimize gelsinler. Güdümlü anket şirketlerinin hepsi birden ayaklarımızın altında paspastır.

Anketle doğmadık ki anketsiz ölelim. Anketle var olmadık ki anket olmayınca yok olalım. Dava ve siyasi mücadelemizi kundaklamak için ellerini ovuşturanlara Türk milleti günlerini gösterecek. Bunları rezil edecektir.

Cumhur fazilet ve feragatiyle sinesinden doğan ittifak ruhuna sahip çıkacaktır. Cumhur, MHP’yi mükefatlandıracak, layık olduğu zirveye taşıyacaktır. Cumhur, başkanını seçecek o da sayın Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.

Biz yürüyoruz yürüyüşümüz hainleri telaşlandırıyor, biz yürüyoruz yürüyüşümüz Türkiye düşmanlarının uykularını kaçırıyor. Bizi durduracaklarmış, bizim durmamız demek Türklüğün susması demek. Bizim durmamız demek tarihin sessizliğe gömülmesi demektir.

 
Şirret emel sahipleri boşuna heves etmesin ne duracağız, ne de yılacağız. Biz çalışıyoruz; Allah için, millet için, istiklal için, evlatlarımız için çabalıyoruz.

Çalışmamızın karşılığını 3-5 anketçi müsveddesinden 5-10 yarım porsiyon aydın ve kiralık kalemden beklemiyoruz. Bunu aklımızdan dahi geçirmiyoruz. MHP önüne bakıyor, Cumhur İttifakı Türkiye’yi büyütme arayış ve amacına kilitleniyor.

Gerçek anketi yapacak olan asıl güç millettir. Hiç kimse suyu bulandırma, ortalığı karıştırma sinsiliğine kapılmasın. Bu yolun sonu çıkmaz sokaktır. Sonucu ise soytarılıktır.

MHP’ye kefen biçenler, günü saati geldiğinde o kefeni bizatihi kendilerini giymek zorunda kalacaklardır. Biraz daha kendi kendilerini avutsunlar.

2023 yılında Türk milleti sevdalılarını mahcup etmeyecektir. Dava arkadaşlarımdan rica ediyorum, sahterkârların fermanı olan anketlere asla itibar etmesinler. Ellerini geçirdiklerini buruşturup çöp sepetine atsınlar.

İl il dolaştık, ilçe ilçe dolaşıyoruz. Nerede bir vatandaş varsa onunla görüşüyoruz. Henüz cumhurbaşkanı adayını bile açıklayamayan zillet ittifakına Türk milletinin yüzü dönüktür. Bunu da çok açık görüyoruz. HDP’nin, PKK’nın, FETÖ’nün masa altında gizlendiği altılı masaya Türk milletinin itimadı asla yoktur. Bu masa kinin, ihanetin, husumetin, masasıdır.

Bizim ayaklarına çiyanların tutunduğu masamız yoktur, buna mukabil çok şükür milletimiz vardır. Umudumuz millettir. Biz masalara yüz sürmeyiz, milletimiz ne diyorsa ona kulak veririz.

İçinden geçtiğimiz zaman diliminde bazı sorunlarımız olabilir. Sorunsuz hayat, hayatsız sorun yoktur. Marifet karşımızda yığınak yapan sorunların el birliğiyle çözüme kavuşturulmasıdır. Hayat pahalılığının kuşatması mutlaka kırılacaktır.

Hiçbir vatandaşımız enflasyon canavarına ezdirilmeyecektir. Fırsatçıların, karaborsacıların birer birer tespitleri yapılarak hak ettikleri cezaları almaları mutlaka sağlanacaktır.

Bu kapsamda hükümet titiz bir mücadelenin içindedir. Vatandaşımızın cüzdanına göz dikenler hesap verecektir. Fiyat etiketlerini sürekli yukarı yönlü güncelleme gayesinde olan vicdansızların iyi niyetinden bahsetmek mümkün değildir.

En başta döviz, gıda, enerji ve konut fiyatları alanında gözlemlenen dengesizliklerin, insanımızı tedirgin eden fahiş oynaklıkların kuşkusuz ekonomik bir temeli, makul ve meşru bir temeli yoktur.

Fiyat istikrarını sakatlayan piyasa aksaklıklarının yanı sıra bu sorunu siyasi bir fırsata dönüştürüp, toplumsal dayanıklılıkları yıkmaya amaçlayan spekülasyon ve manipülasyon silahıyla ekonomik huzur ve güvenliği yıpratmayı projelendiren iç ve dış odakların üzerine kararlılıkla gidilmektedir.

 

 

Ekonomik sıkıntıların önemli bir kısmı küresel bağlantılıdır. Bu kanaldan Türkiye doğal olarak etkilenmektedir. Tedarik zincirlerindeki sarsıntılar, para ve mal piyasalarındaki gelgitler, siyasal ve jeopolitik temelli kırılmalar, sonuçta ekonomiye, insanımızın omzuna ilave yük ve maliyetler bindirmektedir.

Bunun yanında fiyatların artışı konusunda adeta ajan provokatör gibi faaliyet halinde olanların lekeli varlığı da inkar edilemez seviyelerdedir.

Türkiye bugünkü darboğazdan çıkacaktır. Kaldı ki bunun için çok güçlü işaretler alınmaya başlanmıştır. 2022 birinci çeyrek GSYİH artışı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7.3 olarak gerçekleşmiştir.

Büyümedeki bu yüksek oran aş demektir, iş demektir, refah demektir. Diğer yandan ihracatımız rekorlar kırmaktadır. Türkiye bütün siyasi ve ekonomik tuzakları teker teker bozmaktadır.

Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan buğday ve arpa alım fiyatları memnuniyet vericidir.

Zillet İttifakı’nın Türkiye aleyhtarı tezgâhları işe yaramayacak. Ekonomik ve siyasi ikbalimizin döner çarkına çomak sokamayacaktır. Muzaffer ve müreffeh günlere hep birlikte ulaşacağız. Karamsarlığın zil takıp oynayan faillerine de Türkiyemizi bırakmayacağız.

 

 

Ege’de boğulmak isteyen hiç durmasın çıksın karşımıza, Türkiye egemenlik hakkını çiğnetmez. Lozan ve Paris anlaşmalarına göre gayriaskeri olması gereken adaları silahlandıran Yunanistan suçludur. Dahası, 12 adanın yüzü ve yüreği de Türkiye’ye dönüktür. Damarımıza basan kim olursa kalbini sökeceğimizi çok iyi bilsin. Milli onurumuzdan ödün vermeyeceğimizi de sefil akıllarına yerleştirsinler.

Beğenseler de beğenmeseler de seçim zamanında yapılacaktır. O demokratik randevunun tarihi ise 2023 yılının haziran ayıdır. Gerçekte milli güvenlik sorunu olan Zillet İttifakı’nın seçim güvenliğiyle ilgili çağrıda bulunması ve yaptığı sözde çalışmayı kamuoyuyla paylaşması pişkinliktir. Bunlar seçim güvenliğini sağlama yetkisini nereden almayı düşünmektedir? Yoksa bizim bilmediğimiz bir hazırlıkları mı söz konusu? Dağdan indirecekleri teröristleri sandık başlarına mı dikecekler? Birbirine benzemeyen partilerin ittifakıyla vücut bulan Zillet, siyasi ağırlık haline gelmiştir. Bunların elle tutulacak hiçbir projesi yoktur. Güçlendirilmiş parlamenter sistem dışında söyledikleri bir şey de yoktur. Henüz kimi cumhurbaşkanı adayı gösterecekleri de derin bir anlaşmazlık konusudur. Kılıçdaroğlu, bal yapmayan arı gibi vızıldamayı bırak, adamsan kararını açıkla. Neden duruyorsun? Niçin bekliyorsun? Sayın Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olacak yürek sende var mı? Onu söyle. Gözün kesiyor mu? Onu ifade et.”