Bahçeli: Başbakan’ın taziyesi bir nevi sözde soykırım özrüdür

Bahçeli: Başbakan’ın taziyesi bir nevi sözde soykırım özrüdür
29 Nisan 2014 11:46

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan’ın 1915 olaylarına ilişkin mesajına tepkimizi gösterdik. Empatiyi sadece Türk milleti mi yapacak? Başbakan Erdoğan, Türk milletinin üzerinden taziye kurbanı keserek, kendisini aklama ve temize çıkarma sinsiliğine soyunmuştur. Başbakan’ın taziyesi bir nevi sözde soykırım özrüdür” dedi.

 

Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Mısır’daki idam kararlarının “insanım diyenleri hayal kırıklığına uğrattığını” vurgulayarak, “683 kişi hakkında yeni bir idam cezası verilmiştir. Bize göre Mısır ve Mısır halkı böyle bir zalimliği hak etmemektedir. Bu idam kararlarının hukuk tanımaz bu mahkeme hükümlerinin Mısır’ın bütünlüğüne zarar vereceği gerçektir. Dileğim Kahire’nin yattığı kabustan bir an önce uyanarak, insan hak ve hürriyetlerine sadakat gösterilmesidir” dedi.

 

 

Bahçeli Başbakan Erdoğan’a yüklendiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Başbakan dağ kadrosunun güçlenmesine çanak tutmuştur. PKK’lı militanlar tarafından yollar kesilmekte, haraç toplanmakta, kimlik kontrolü yapılmakta, insan kaçırılmakta, karakollar taciz ateşi altında tutulmaktadır. Gelin görün ki Başbakan Erdoğan’a göre sözde barış süreci umut vaat etmektedir. PKK’lılar öylesine cesaret kazanmışlardır ki, alçaklıkları peşpeşe sergilemekten geri durmamıştır. Çoktandır karakol ve kalekol inşaatları, bölücü kalabalıklar tarafından ablukaya alınmaktadır. Bunun son örneği Tunceli’de yapımı süren kalekola karşı gerçekleştirilmiştir. Bir grup ayak takımı taşkınlıklara neden olmuşlardır. Birisi ağır olmak üzere üç kişi yaralanmıştır.

 

 

MHP hepinizi bozguna uğratmaya muktedirdir. Türk milletinin içinden yeni bir millet çıkmaz. Türk vatanından hiçbir kanlı niyete bir tek çakıl tanesi bile verilemez. Herkes teslim olsa da biz varız. Başbakan Erdoğan zokayı yutup zalimlerin havarisi kesilse de milliyetçi vatanseverler Türkiye’yi bin yıllık kardeşlik hukukuna yeminlidir.

 

Başbakan’ın 1915 olaylarına ilişkin mesajına tepkimizi gösterdik. Empatiyi sadece Türk milleti mi yapacak? Başbakan Erdoğan, Türk milletinin üzerinden taziye kurbanı keserek, kendisini aklama ve temize çıkarma sinsiliğine soyunmuştur. Başbakan’ın taziyesi bir nevi sözde soykırım özrüdür.”