Babacan: Ülkemizi demokrasi bayramına götürüyoruz

Babacan: Ülkemizi demokrasi bayramına götürüyoruz
11 Mayıs 2023 13:55

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan Sivas’ta düzenlenen mitingde konuştu.

 

 

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

Bugünkü iktidar Nuri Demirağ’ın ismini sık sık anıyor. Oysa ki onlar emeğiyle alın teriyle çalışarak kazanmak isteyen kim varsa zora sokuyor, devam ediyor. Esnafı, girişimciyi bir krizden bir krize savurdular, savuruyorlar. O yüzden bugünkü iktidar Nuri Demirağ’ı kendi propagandasına alet etmesin. Bizim duruşumuz net. İnanın arkadaşlar endişeye mahal yok. 3 gün kaldı. 2 gün sonra hep beraber bir demokrasi bayramı kutlayacağız.

Erdoğan’ın rotası öfke, nefret, kavga, çatışma. Ama biz ülkemizi demokrasi bayramına götürüyoruz. 14 Mayıs’ta tıpkı geçmişte olduğu gibi sandıkta iktidarı değiştireceğiz. Tereyağından kıl çeker gibi kolay olacak, hiç büyütmeyin. Müsait bir yerde indireceğiz onları, tere yağından kıl çeker gibi çabuk, kolay ve hızlı olacak.

Sözünden dönen, etrafındaki çıkarcılara yakasını kaptırmış Erdoğan maalesef artık daha önce AK Parti’ye oy vermiş insanlarımızın elinin gitmediği oy pusulasında tercih haline geldi. Gayet iyi biliyoruz. Sizin 2002’de iktidara taşıdığınız ‘bu yüzük’ diyen Erdoğan sözünden döndü. O günkü Erdoğan artık yok.