Baba-oğul Sarıgüllerin CHP planları!

Baba-oğul Sarıgüllerin CHP planları!
11 Eylül 2023 09:04

CHP’de değişim rüzgarı her geçen gün artıyor. Az sayıdaki Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu taraftarı ise açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

 

 

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de Kemal Kılıçdaroğlu’nun en yakın isimler arasında yer alıyor.

Odatv’den Berna Kılıç’ın haberine göre Mustafa Sarıgül, “CHP şu anda bir genel başkan aramıyor… CHP’yi toparlayacak yerel seçime hazırlayacak isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur… Kemal Kılıçdaroğlu’na her zamankinden daha çok ihtiyaç var” açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

 

 

CHP YÖNETİMİNE GİRME HAMLESİ

 

 

Kulislerde, Mustafa Sarıgül’ün bu açıklamaları “kurultay sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesi halinde yeni yönetime girme hamlesi” olarak yorumlandı.

Mustafa Sarıgül’ün yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığını istediği de kulislerde konuşuluyor.

 

 

EMİR SARIGÜL’ÜN ADAYLIK ÇALIŞMASI

 

 

Öte yandan Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil’in yerel seçimler için araştırma şirketleri ve iletişim ajanslarıyla çalışmaya başladığı vurgulandı.

Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ün de Eyüp belediye başkanlığı için kulisler yaptığı ifade edildi.

Mustafa Sarıgül de oğlu ile ilgili adaylık sorusuna “Siyaset babadan oğula geçmiyor. Siyasette babaların ve çocukların siyaset yaptığı bir ortam tabii ki var” diyerek yanıt vermişti.

 

 

DEĞİŞİMİ ELEŞTİRDİ, GEÇMİŞİNİ UNUTTU

 

 

Mustafa Sarıgül, 2005 yılında gerçekleştirilen 13. Olağanüstü Kurultayı’nda CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile karşı karşıya gelmişti. Mustafa Sarıgül kurultay konuşmasında Deniz Baykal’ı elitizmle suçlamıştı.

Sandalyelerin havada uçuştuğu ve kavgayla hatırlanan olaylı kurultayda Mustafa Sarıgül delegelerin yüzde 40,6’sının desteğini almıştı. Ancak kurultayda, Deniz Baykal yüzde 59,4’’lük delege oyuyla yeniden genel başkan seçilmişti.