Aylin Nazlıaka’ya Etimesgut için MYK’dan veto!

Aylin Nazlıaka’ya Etimesgut için MYK’dan veto!
7 Şubat 2019 08:30

CHP eski Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk’ün resmini Meclis’teki odasından indiren milletvekilinin CHP Ankara milletvekili Necati Yılmaz olduğunu iddia ederek CHP tabanının büyük tepkisini almıştı.

 

 H&H ÖZEL HABER

 

Aslında Timeturk sitesinde yer alan habere göre Atatürk’ün resmini Meclis’teki odasından indiren kişinin İzmir eski milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı olduğu yayınlanan fotoğraftan da anlaşıldı.

 

rrr

 

CHP eski Ankara milletvekili Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka’nın kendisine iftira attığını ileri sürerek Nazlıaka’nın Disipline verilmesinin önünü açmıştı.

 

Hatırlanacağı üzere jet hızıyla toplanan CHP YDK Aylin Nazlıaka’yı suçlu bularak CHP üyeliğinden kesin olarak ihraç etmişti.

 

Aylin Nazlıaka bu gelişme üzerine hukuğa başvurarak CHP’ye tekrar dönmek için dava açmış ancak mahkeme tarafından açtığı dava kesin olarak reddedilmişti.

 

Kemal Kılıçdaroğlu Disiplin Kurulu’nun Aylin Nazlıaka için verdiği kesin ihraç cezasını hazmedemedi fırsat oluştuğunda iki kez Nazlıaka’nın partiye dönmesiyle ilgili MYK’dan karar çıkarttı. Ancak CHP PM ezici çoğunlukla Aylin Nazlıaka’nın partiye dönmesine onay vermedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aylin Nazlıaka aşkı tüm bu gelişmelere rağmen bitmemiş görünüyor.

 

Şimdi de Aylin Nazlıaka’nın CHP Etimesgut Belediye Başkan adaylığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Pazartesi günü yapılan MYK’da gündeme getirdi.

 

 

MYK’da sert tartışmalara neden olan Nazlıaka’nın Etimesgut Belediye Başkan adaylığına başta Grup Başkanvekili Engin Özkoç olmak üzere, Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve pek çok MYK üyesi tarafından karşı çıkıldı.

 

 

Aylin Nazlıaka’nın PM kararıyla partiye kabul edilmeden aday yapılması hukuken mümkün görünmüyor.

 

CHP Genel Başkanı Kılılçdaroğlu’nun son PM’de kendisine verilen yetkiye dayanarak Aylin Nazlıaka’yı Etimesgut ilçesinde belediye başkan adayı yapmak istediği konuşuluyor.

 

Halkın Habercisi olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na soruyoruz:

 

1. CHP’nin Genel Başkanı olduğunuz on yıllık süre içerisinde dokuz seçim kaybeden bir genel başkan olarak sadece başarısızlığınızı eleştirenleri hukuk tanımadan Disiplin Kurulu’na talimat vererek jet hızıyla partiden uzaklaştırdığınız insanlar için vicdanınız sızlamıyor mu?

 

2. Olağanüstü kurultay talebi ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yanında görünen onlarca delegenin yine sizin talimatınızla Disiplin Kurullarınızda aldırdığınız ihraç kararları ile partiden uzaklaştırdığınız CHP’nin yılmaz savunucularının Aylin Nazlıaka kadar değeri yok mu?

 

3. Halen belediye başkanlıkları devam eden başarılı, şaibesiz adayların MYK onayınızdan geçtikten sonra CHP PM’de önerge verdirerek adaylıklarını düşürdüğünüz sadece Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’ye yakınlıklarından dolayı haksızlığa maruz bıraktığınız belediye başkanlarının Aylin Nazlıaka kadar değeri yok mu?

 

4. Nedir bu Aylin Nazlıaka aşkınız? Her seferinde temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp CHP’nin ve  örgütün yekili kurullarının önüne koyduğunuz Nazlıaka bir proje midir ya da kendisine bir diyet borcunuz mu vardır?