Aydın Menderes'e Son Veda

Aydın Menderes'e Son Veda
25 Aralık 2011 13:55

Ankara’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Aydın Menderes’in Türk bayrağına sarılı tabutu, Fatih Camii’ne getirildi.

Ankara’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Aydın Menderes’in Türk bayrağına sarılı tabutu, Fatih Camii’ne getirildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafında caminin etrafında ve avlusunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Aydın Menderes’in Fatih Camii’ndeki cenazesine katılan Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, gözyaşlarını tutamadı.

 

 

 

 

Cenaze öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Menderes hakkında konuşurken ağladı. “Türkiye bugün Fatih Camii’nden bir münevverini uğurluyor, bir entelektüelini uğurluyor. Türkiye’nin derinliklerini iyi bilen ve ülkesini milletini tanıyan bir insan” şeklinde konuşan Soylu sözlerin şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye derinlikleri ile sahip olan, ülkesini, milletini tanıyan bir insandı. Ama ondan önce üstüme vazife mi bilmiyorum ama? Hem hastane safahatında hem de cenaze safahatında TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyeleri bu cenazede rahmetli Menderes’in naşına gösterdikleri hürmetten dolayı nezaketten en ufak ayrıntısını bile hesap ederek, aileye, dostlarına göstermiş oldukları üstün hizmete öncelikle şahsım adına teşekkür ederim. Dünde bugün de ve her noktasında en ince teferruat bile üstün bir hizmet ile ortaya kondu. Rahmetli Menderes ile ilgili iki temel değerlendirmem var benim: Çocukluğumuzdan beri Aydın Bey’i hem severiz hem de sayarız: ailemizin de, hem Menderes’e karşı hem ailesine karşı bir sevgi vardır. Babamla siyaset arkadaşlığı yapmışlardır. Allah nasip etti, bizde beraber demokrasi mücadelesi verdik. Herkese söylerdi. Fatih’i ayrı severdi, Eyüp Sultan ile de ayrı bir muhabbeti vardı. Türkiye’de Diyarbakır’dan, Artvin’e kadar Aydın Bey muhabbeti ile donanan insanlar vardır. Hepimizin başı sağ olsun.Fatih Camii’nde cenaze namazı öncesi Menderes için Kur’an okutuldu.

 

 

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN DA KATILIYOR

 

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le birlikte çok sayıda siyasetçi katılıyor. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği cenaze töreninde Cami avlusunda iki ayrı bölüm oluşturuldu. Ön bölümde protokol için yer ayrılırken, arka bölüme ise Aydın Menderes’i son yolculuğuna uğurlamak isteyen vatandaşlar için geniş yer bırakıldı. Aydın Menderesin naaşı cenaze namazının ardından Babası Adnan Menderes’in Topkapı’daki anıt mezarının yanında toprağa verilecek.