Avrupa’nın en hareketli şehri: Amsterdam

Avrupa’nın en hareketli şehri: Amsterdam
20 Kasım 2017 13:16

Yeni bir yıla bambaşka bir ülkede girmek istiyorsanız yılbaşı turları ile Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam’da kendinizi hiç olmadığı kadar özgür hissedebilirsiniz.

 

 

Dünya çapında ünlü Amsterdam, Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında bulunuyor. Amsterdam için Avrupa’nın en turistik şehri de diyebiliriz. Amsterdam her yıl yüz binlerce turisti en güzel şekilde ağırlamaya devam ediyor. Dünyanın en hareketli şehirlerinden biri olan Amsterdam’ın büyüsüne kapılmamak elde değil. Kendinizi bir anda apayrı bir dünyanın içinde bulabilirsiniz.

 

Özgürlüğü dibine kadar yaşayabileceğiniz bu şehirdeyaşayanların büyük bir çoğunluğu mutlu ve de huzurlu. Binaların mimarisine aşkla, kent düzenine şaşkın gözlerle, insanların saygı ve tebessüm etmelerine ise mutluluklabakacağınıza emin olabilirsiniz. Araba kullananların sayısı oldukça az bu yüzden trafik derdide yok. Pedal ve zil seslerini Amsterdam’ın hemen hemen her sokağında duyabilirsiniz. Bölgede yaşayan halkın neredeyse tamamı ulaşım için bisiklet kullanmayı tercih ediyor. Amsterdam turuna çıkmadan önce bu kapsamlı gezi rehberimizi mutlaka okumanızı öneriyoruz.

Geleneksel Kıyafetiyle Kız Çocuğu - Amsterdam

  • Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Amsterdam şehirdüzeni olarak gezilmesi oldukça rahat bir yapıya sahip. Amsterdam’da gezilecek yerleri bir bisiklet kiralayarak keşfetmek gerçekten de çok kolay. Dilerseniz yürüyerek ya da bisiklet kiralayarak Amsterdam turunuzun keyfini çıkartabilirsiniz. Dünyanın birçok ülkesinden gelen objeler Avrupa ve dünyadaki en ünlü müzelerden biri olan Van Gogh Müzesi’nde sergileniyor. Vincent Van Gogh’un 200’den fazla tablosu ve 500’e yakın çizimlerini bu müzede görmeniz mümkün. Amsterdam aynı zamanda biraları ile de ünlü bir şehir. Bira tadımı yapmak istiyorsanız Heineken Experience merkezine uğrayabilirsiniz. Fabrikada bu otantik havayı içinize çekerken Heineken bira tadımları yapabilirsiniz. Bu turistik mekan dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerinebira tattırmanın yanı sıra fabrikanın tarihi hakkında da bilgi veriyor.

 

Şehrin açık ara en renkli sokağı olan Red Light District’e de mutlaka gitmelisiniz. Farklı kültürlerin bir arada buluştuğu bu eğlence merkezinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Amsterdam turunuzdasize eşlik edecek bisiklet ile Voldelpark’a da uğrayabilirsiniz. Hollanda’nın en popüler parkında birçok aktiviteye katılabilirsiniz. Çimlerin üzerine uzanarak güneşin keyfini çıkarabileceğiniz harika bir yer. Amsterdam gezinize kısa bir mola verdikten sonra kaldığınız yerden keşfe devam edebilirsiniz. Mimarisine ve tarihine bir kez daha hayran kalacağınız bir diğer yer ise Anne Frank Evi. Müze olarak ziyaretçilerini ağırlayan olan bu binada Amsterdam tarihini Anne’nin kaleme aldığı günlüklerinden okuyabilirsiniz.

 

Amsterdam turunuzda güzel mimarileri birarada görebileceğiniz ve bu mimarilerin içerisinde tarihi öneme sahip yapılarında bulunduğu yer olan Dam Meydanı’na yürüyerek ulaşabilirsiniz. Her mevsim ayrı aktivitelere ev sahipliği yapan Dam Meydanı yılın her dönemi hareketli ve kalabalıktır.

 

  • Amsterdam’da Ne Yapılır?

Enerjisi yüksek olan Amsterdam’da her an her aktiviteyi yapmak mümkün. Eğlence hayatının oldukça renkli olduğuşehirde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz. Daracık labirent sokaklarını keşfe çıktığınızda göz kamaştıran mimariler görmeye hazır olun. Amsterdam geziniz esnasında dar sokakları dolaşırken küçük hediyelik dükkanlarına da uğramayı unutmayın. Amsterdam’ın pazar ve marketleri çok meşhurdur. Bu pazar ve marketlere uğrayarak yerel lezzetler ve kıyafetler bulma şansını yakalayabilirsiniz. Dünyaca ünlü sanat müzelerine giderek tarihi bilgiler edinebilirsiniz.

 

  • Amsterdam Mutfağı

Amsterdam halkı rahat yaşamayı seven, hareket etmeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş ve bu nedenle de Amsterdam mutfağında kolay ve pratik lezzetler görebilirsiniz. Amsterdam turunuzda karşınıza çıkacak olan her sokakta seyyar satıcıların sattığı ayaküstü fastfood türleri görmeniz muhtemel. Gezerken acıkırsanız eğer Bitterballen ya da Kroket ile açlığınızı biraz da olsa giderebilirsiniz. Hollanda bilindiği gibi peynirleri ile meşhur Dolayısıyla envaiçeşit peynirleri tadabileceğiniz dükkanlara da gitmeyi unutmayın. Farklı bir peynir türünden yapılmış ve üzerine sos gezdirilmiş Patat adındaki lezzeti de tatmanızı tavsiye ederiz.

 

  • Amsterdam’da Alışveriş

Kalverstraat, Leidsestraat ve Nieuwendijk Amsterdam’ın en çok ziyaret edilen alışveriş merkezlerinden sadece birkaçı. Amsterdam caddelerinin en güzel özelliği ise her bütçeye uygun alternatifler sunması. Dan Meydanı’nda bulunan Damrak Caddesi’nde de Amsterdam hatırası olarak alabileceğiniz hediyelik eşya seçenekleri oldukça fazla.

 

  • Amsterdam’a Ulaşım

Türkiye’den Amsterdam Schiphol Uluslararası Havaalanı’na aktarmalı veya direkt uçuşlar bulunuyor. Amsterdam’a uçak bileti uygun fiyatlı bulamıyorsanız, Amsterdam yakınlarındaki Utrecht, Eindhoven, Rotterdam ve Hague Havaalanı varışlı seferlere göz atabilir ya da daha ekonomik olan Amsterdam turlarına bakabilirsiniz.

 

Anahtar Kelimeler: amsterdam turu, amsterdam turları, amsterdam gezi rehberi, amsterdam’da gezilecek yerler, Amsterdam mutfağı, Amsterdam ulaşım, Amsterdam’da ne yenir, Amsterdam alışveriş