Avrupalı Türk gençleri İstanbul’u salladı

Avrupalı Türk gençleri İstanbul’u salladı
31 Ağustos 2013 09:10

 

Kendini Türk Futbolunun geleceğine adamış eski Süper Lig hakemi, TFF ve UEFA’dan lisanslı antrenör Abdulkadir Bakırdöven tarafından düzenlenen kamp programı çerçevesinde Türkiye’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Kasımpaşa B takımlarıyla maçlar yapan U17-U19 Avrupa Karması izleyenlerden tam not aldı.

 

 

Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri, Florya Tesisleri, Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri ve Kasımpaşa Albayrak Tesisleri’nde hayallerine daha da yaklaşmanın mutluluğunu yaşayan Futbol Türk Avrupa Türk Karması oynadığı futbol ile göz doldurdu. Bir çok futbol kulübünün ve menejerlerin takip ettiği turnuvada Futbol Türk Avrupa Türk Karması’nda bulunan bazı futbolculara Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe futbol takımları talip oldular.

 

HERŞEY TÜRK FUTBOLU İÇİN

 

Şimdiye kadar böyle bir organizasyonun yapılmamasının Türkiye adına bir eksiklik olduğunu ifade eden Abdulkadir Bakırdöven, özellikle 2000’li yıllardan sonra 2002 Dünya Kupası dışında Türk Futbolu’nda büyük bir gerileme devrine girildiğini söyledi. Altyapıların Türkiye’de yeteri kadar futbolcu arayışına girmemesi ve uçta bucakta kalmış yetenekli çocukların, gençlerin kendilerini göstereceği bir platform oluşturulmamasından dolayı Türk Futbolu önemli ölçüde kan kaybına uğradığını anlatan Bakırdöven “Biz bu organizasyonla Avrupa’nın çeşitli kulüplerin altyapılarında forma giyen oyuncuları Türkiye’de Beşiktaş,Fenerbahçe ve Kasımpaşa gibi önemli kulüplerin B takımlarıyla maçlar yaptırma imkanı yarattık. Tabi bu takımlarla maçlar yapılırken diğer kulüplerin menajerleri ve futbolcu izleme komiteleri de hazır bulundular. İçlerinden takımlarına faydalı olabilecek ve Türk futbolunun geleceğine yön verebilecek yıldızları seçme imkanı sunduk. Ve böylelikle bu takımların içinden yetenekli görülen bazı futbolcuları tesislerde misafir edip değerlendirmeye alma şansları oldu. Bizim tek amacımız burada ülke futboluna yetenekli gençleri kazandırmak” dedi.