Atilla Kart:Anayasa çalışmalarının şeffaf olması kansındayız

Atilla Kart:Anayasa çalışmalarının şeffaf olması kansındayız
11 Temmuz 2013 18:11

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısı sonrasında CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, basın açıklaması yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Komisyon çalışmalarının verimsiz ve yavaş çalıştığına dair bir izlenimin yanlış olduğunu belirten Kart, “Komisyon ne yapacaksa, başarı anlamında da başarısızlık anlamında da bunun ortak sonuçları olduğunu ifade ettik. isteksizlik veya yeterince çalışılmaması değildir. Bunun sebebi, müzakere iradesi konusunda gurupların yeterince açık olmamaları. Bu parti yönetimlerinden kaynaklanmaktadır. Liderlerden kaynaklanmaktadır. Bunu nasıl aşabileceğimizi tartıştık. Geldiğimiz noktada, bundan sonraki çalışma takvimini süre olarak belirleyeceğiz. Görüşülecek konu başlıklarını belirleyeceğiz.

Sonrasında, çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz. Ortaya çıkan taslağın mutlaka kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini ifade ettik. Anayasa çalışmalarının biz şeffaf olması gerektiği kanısındayız. Şimdiye kadar yapılan çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması, kamuoyunun görüş, öneri ve eleştirilerinin son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Bizim bu görüşümüze, Ak Parti, Barış ve Demokrasi Partisi katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi katılmadı. Dolayısıyla bu konuda bir karar ortaya çıkmadı. ilerleyen zaman içinde tekrar istişare edeceğiz. Bu aşamayı son derece önemsiyoruz. Sivil toplumla birlikte Anayasa çalışmalarının devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.