Atatürk'ü astılar

Atatürk'ü astılar
21 Eylül 2012 09:16

Aydınlık gazetesi bugünkü manşetine Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde Atatürk büstünün, yerinden sökülüp aydınlatma direğine asılmasını aldı. Gazete haberi “Bu habere Tayyip başlığı tayyip atsın” başlığıyla verdi.

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde Atatürk büstü, yerinden sökülüp bir aydınlatma direğine asıldı.

Olay geçtiğimiz Pazartesi günü Malkara’ya 28 kilometre uzaklıktaki Çınarlıdere Köyü’nde meydana geldi. Köy konağı önünde bulunan ve mermer kaidesinde ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene K. Atatürk’ yazılı Atatürk büstü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılarak yerinden söküldü.
Daha sonra da meydanda bulunan yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğinin ortasına iple bağlanarak asıldı. Köy konağındaki parkın işletmecisi 51 yaşındaki Hüseyin Sevdar sabah büstün direkte sallandığını görünce durumu jandarmaya bildirdi. Kısa sürede gelen jandarma ekipleri, Atatürk büstü indirildi. Çok üzgün olduğunu söyleyen, Hüseyin Sevdar, “Sabah 07.00 sıralarında kıraathanemi açmaya geldim. Büstün yerinden olmadığını görünce sağa sola sordum. Bir arkadaş direkte asılı olduğunu söyledi. Hemen oraya gittik ve yetkililere haber verdik” dedi.

Saldırıya uğrayan Atatürk büstü Malkara Kaymakamı Mahmut Halhal, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Malkara Muharip Gaziler Derneği üyelerinin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bir törenle tekrar açıldı.

Olayın duyulması üzerine Malkaralılar ayağa kalktı. Önceki gün Atatürk Meydanı’nda toplanan yurttaşlar saldırıyı kınadı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan eyleme siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi.

Eylemde konuşan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan “Cumhuriyet ve Mustafa Kemal, iktidar mevzilerinden yok edilmeye çalışılmaktadır. Gericiler, yobazlar, faşistler saldırılarını sürdürmektedirler ama bizler bunlara geçit vermeyeceğiz” dedi.

Saldırıyı yapanların karanlığa mahkum olduklarını ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, “Bu tür korkak insanlar gecenin karanlığında ortaya çıkıyor. Bunlar Mustafa Kemal’i yok edeceklerini zannediyorlar ama büyük yanılgı içindeler” şeklinde konuştu.
Eyleme katılan İşçi Partisi Tekirdağ Merkez Karar Kurulu Üyesi Zafer Şen, “Tam bağımsız Türkiye kurulmadan bu tür saldırılar sürecektir. Bu saldırıları belteraf etmek ancak Mustafa Kemal iktidarını kurarak olur” şeklinde konuştu.

Saldırının duyulmasının ardından Malkaralılar sokaklara döküldü.