Atatürk rozeti takıyor diye camiye alınmadı!

Atatürk rozeti takıyor diye camiye alınmadı!
16 Mayıs 2012 13:40

Ordu’da emekli öğretmen Yalçın Kılıçkaya, yakasında Atatürk rozeti taşıdığı gerekçesiyle Cuma namazında camiye alınmadı. Cuma namazı kılabilmek için rozetini çıkartmak zorunda kalan Kılıçkaya’nın yaşadıkları, ülkemizin ne hale geldiğinin de örneği.

 

 

Ordu’nun merkeze bağlı Akkise Köyü’nde Cuma namazı kılmak için camiye giden emekli öğretmen Yalçın Kılıçkaya, yakasında Atatürk  rozeti olduğu için imam Fazıl Şahin  tarafından camiye alınmadı. Ancak rozetini çıkardıktan sonra içeri alınan Kılıçkaya, karşılaştığı bu olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kılıçkaya yaşadıklarımı SÖZCÜ’ye anlattı;

 

 

“Cuma namazını kılmak için köyümüzdeki camiye gittim. Köy imamı, yakamdaki Atatürk rozetini gördü. Yakamdaki rozet yüzünden hem benim, hem de cemaat namazının kabul olmayacağını söyledi.

 

Benden bu gerekçe ile rozetimi çıkartmamı istedi. Ben ‘rozetmi çıkartmam’ deyince, imam benim yakama daldı, rozetimi çıkarmak istedi. ‘Ben çıkartırım’ dedi. İmama müdehale ettim. Baktım ki olmuyor, namazımı kılmak için rozetimi çıkatıp camiye girdim.

 

Yıllardır yakamda Atatürk rozeti ile Ordu’nun neredeyse her camisinde Cuma namazı kıldım. Bu zamana kadar kimse bana rozetini çıkart demedi. İlk defa bir imam yakamda rozet taşıdığım gerekçesiyle beni camiye almak istemedi.”

 

Müftü soruşturma açtı

Olay müftülüğe yaynsıdı. Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, imamın yanlış yaptığını belirterek şöyle konuştu;

 

“İmamla konuştum. Kendisi bana ‘Resim sebebiyle camiye almak istemedim. Böyle bir hadis var’ dedi. Kesinlikle Atatürk’e karşı olmadığını söyledi. Başkalarına da ders olması için soruşturma açacağız. Yanlış işin dayanağı yok.”