Atalarımın kalpağı yakışır

Atalarımın kalpağı yakışır
12 Eylül 2012 09:05

MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ermek Ibraimov’u ziyaret etti.
Ziyarette Koray Aydın’a Kırgız kalpağı ve çapan hediye edildi.

Atalarımın kalpağı yakışır

MHP Genel Başkanlığına adaylığını koyan Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Kırgızistan Büyükelçiliğini ziyaret ederek iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdi. Kırgızistan Büyükelçisi Ermek İbraimov’la tanışmak ve sohbet etmekten büyük onur duyduğunu belirten Aydın, “Çünkü bizim Türk dünyasına bakış açımız siyasi görüşümüz olarak belli. Biz ülkeler arası sıcak ilişkilerin oluşması kardeşlik hukuku temelinde kendimize bir ortak gelecek inşa etmeyi şiar edinmiş bir fikir akımına sahibiz. Dolayısıyla burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

MHP Genel Başkanlığına adaylığını koyduğunu hatırlatan Aydın, “4 Kasım’da yapılacak kongrede, bunu büyük bir heyecan ve coşkuyla söyleyebilirim ki bize Genel Başkan’lık nasip olursa Orta Asya’daki bütün cumhuriyetlerle partimin var olan ilişkilerini daha da sağlamlaştırmak ve mükemmelleştirmek adına daha özel bir gayret sarf edebileceğimi söyleyebilirim. Belki bizim de buna ilave bir katkımız söz konusu olur. O bakımdan bugün burada yaptığım ziyaret inşallah önümüzdeki dönemde böyle bir olayın oluşmasına da vesile olur” diye konuştu.

Aydın kendisine lbraimov tarafından hediye edilen kalpak ve kaftanı giydikten sonra ‘Atalarımın kalpağı, bana da yakışır” sözleriyle iki ülke arasındaki tarihi birlikteliğe bir kez daha işaret etti. Ardından İbraimova armağan olarak Türk işi porselenden yapılma bir çay takımı takdim etti. Kırgızistan Büyükelçisi İbraimov ise Koray Aydırrın anlamlı ziyaretini şöyle nitelendirdi: “Kırgızistanla, Türkiye arasındaki ilişki üst seviyelerde. Sizin de dediğiniz gibi bağımsızlıktan sonra 20 yıldır dostluk ilişkilerimiz devam ediyor ve umarım bu da önümüzdeki senelerde daim kalır.”