Arkadaşlar​ından şehide vefa; 15 yıldır şehit arkadaşlarının ailesini yalnız bırakmadılar

Arkadaşlar​ından şehide vefa; 15 yıldır şehit arkadaşlarının ailesini yalnız bırakmadılar
16 Mart 2013 12:06

Vatani görevini yaptığı Hatay’da 15 yıl önce şehit düşen komando onbaşı Halil Taşsöz, silah arkadaşları tarafından, memleketi Denizli’nin Tavas İlçesi’ndeki mezarı başında bu yıl da andı.

 

 

 

Tavaslı Komando Onbaşı Halil Taşsöz, 18 Mart 1998 tarihinde Hatay’ın Erzin İlçesi’ne bağlı Sofular Yaylası’nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Komando Onbaşı Halil Taşsöz’ün silah arkadaşları 15 yıldan bu yana şehit arkadaşlarının ailesini ziyaret edip, vefa örneği gösteriyor.

 

 

 

 

Şehit annesi Havana Taşsöz ile şehit babası Abdullah Taşsöz’ün ellerini öpen asker arkadaşları, eski günleri andıktan sonra mezarlığa gidip, dua okudu. Ziyarette, şehidin arkadaşları, anne Havana- Abdulah Taşsöz çiftinden, bir evlatlarını şehit verdiklerini ancak 15 evlatlarının daha olduğunu unutmamalarını istedi. Şehidin silah arkadaşlarından Ergin Gönül, kahramanca çarpıştıklarını belirterek, şöyle dedi:

 

 

 

“Özel Harekat’a bağlı C Timi’nde görev yapıyorduk. Terhisimize 41 gün vardı. Nevruz öncesi şehre eylem yapmaya gelen terörist grup ile arazi kontrollerimiz sırasında karşılaştık. Yakın mesafede çatışma çıktı. İki arkadaşımız bu çatışmada şehit düştü bir de gazimiz var. Çatışmada teröristler, 9 kayıp verdi. Terhis olduktan sonra ilk iş olarak şehit olan arkadaşlarımızın ailelerine destek olmak için ziyaretler yapıyoruz. Her yıl toplanıp, Tavas İlçesi’ne geliyoruz anne ve babasının elini öpüp, şehidimizin mezarı başında dua okuyoruz.”

 

 

 

Baba Abdullah Taşsöz, “Oğlumu vatana şehit verdik. Arkadaşları bizi hiç unutmadı. Her yıl bizi ziyaret geliyorlar. Çok duygulanıyoruz. Biz de onları kendi evladımız gibi bağrımıza basıyoruz” dedi.