Arhavi'de kömür tesisi protestosu

Arhavi'de kömür tesisi protestosu
6 Şubat 2013 15:22

Artvin’in Arhavi İlçesi’nde kömür paketleme tesisi kurulmasını protesto eden bölge sakinleri, karayolunu ulaşıma kapattı, pankart açıp sloganlarla tepkilerini gösterdi.

 

 

 

Kavak Köyü’nde bir şirket tarafından kurulması planlanan kömür tesisi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararına itiraz eden bölge sakinleri, Rize Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Dava sonuçlandı ve karar iptal edildi.

 

 

 

Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı tesis için ‘ÇED gerekli’ kararı verdi. Yapılan çalışmanın ardından hazırlanan ÇED raporu bakanlıkça onaylandı. Ancak yöre sakinleri mücadeleyi bırakmadı ve kararın iptali istemiyle Rize Bölge İdare Mahkemesi’ne yeniden dava açtı. Ancak dava süreci devam ederken kömür tesisi kurulması için çalışmaların başlatılması, yöre halkını iyice öfkelendirdi.

 

 

 

AKP,CHP, MHP VE SP’Lİ BAŞKANLAR EYLEME BİRLİKTE KATILDI

Kavak Köyü girişinde toplanan yaklaşık 200 kişi, ‘Yeşil siyah olmasın’ pankartı açıp alkışlarla tempo tuttu ve ‘Kömür tesisi istemiyoruz’, ‘Yeşil siyah olmasın, hayatımız solmasın’ sloganları attı. Köy yolunu ulaşıma kapatan eylemcilere, ‘Yeşil siyah olmasın’ pankartını birlikte taşıyan Arhavi Belediye Başkanı AKP’li Coşkun Hekimoğlu, AKP İlçe Başkanı Ufuk Yıldız, CHP İlçe Başkanı Musa Ulutaş, MHP İlçe Başkanı Bayram Ali Durmuş ile SP İlçe Başkanı Necati Baş da destek verdi.

 

Jandarma, uzaktan izlediği yol kesme eylemine müdahale etmedi.