Apple özür diledi

Apple özür diledi
28 Eylül 2012 20:15

Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen harita yazılımının insanları yanlış yerlere yönlendirmek gibi aksaklıklarından dolayı eleştirilmesi üzerine özür diledi.

 

California merkezli Cupertino firmasının web sitesinde yer alan açıklamada Cook, “Bunun müşterilerimizde yol açtığı can sıkıntısından dolayı çok üzgünüz ve düzelmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
 
Maps uygulamasını iPhone 5’in en önemli yazılımları arasında gösteren Apple, iPhone serilerinin 2007 yılında ilk kez piyasaya sürüldüğünden beri bu uygulamayı sağlayan Google ile çatışma yaşamasından sonra kendi yazılımını üretmişti.
 
Apple’ın Maps uygulamasına yönelik tepkiler, yanlış yönlendirmeler, toplu ulaşım konularında eksik bilgiler ve insanların arama yapmaları için yetersiz bir katalog bulundurmasından kaynaklanıyor.
 
New York Times teknoloji eleştirmeni David Pogue, “Maps’in ilk sürümü berbat” diyerek, bu uygulamanın Apple’ın, “En utanç verici, en az kullanışlı yazılımı” olabileceğini ifade etti.
 
Cook, şu anda 100 milyondan fazla Apple ürününün Maps uygulamasını kullandığını ifade ederek, ilerleyen zamanlarda uygulamayı daha da geliştireceklerini belirtti. Aynı zamanda Cook, Maps uygulamasıyla sıkıntı yaşayan kullanıcıların Microsoft veya MapQeust gibi uygulamaları indirebileceklerini ifade etti.