Anzer Balı Neye İyi Gelir? Faydaları Nelerdir?

Anzer Balı Neye İyi Gelir? Faydaları Nelerdir?
8 Ağustos 2022 13:58

Son yılların en popüler besinlerinden biri olarak karşımıza çıkan Anzer balı aslında uzun yıllardır ülkemizde üretilmektedir. Yüzlerce kır çiçeğinden alınan polen özleri ile üretilmek olan bu bal oldukça kaliteli bir besin olarak sınıflandırılır. Yılın yalnızca belli bir bölümünde üretildiğinden dolayı oldukça nadir bulunan bir bal çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra bu balın insan sağlığı açısından önemli etkileri mevcuttur. Anzer balı faydaları aşağıdaki gibi karşımıza çıkmaktadır:

 

  • Anzer balı tüketmek kişiye enerji vererek gün içerisinde ortaya çıkan halsizlik durumunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
  • Bu bal çeşidi nadide bir floradan üretilmesi sebebi ile kalp ve damar rahatsızlıklarını önlemek konusunda etkilidir. Aynı zamanda kalp sağlığını korumak için destek olarak kullanılabilir.
  • Gerçek Anzer balı kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Vücutta ortaya çıkan sancı ve ağrıların giderilmesi için Anzer balı tüketilebilir.
  • Sindirim sistemini düzenlediğinden dolayı ishal ya da kabız gibi problemlerin yaşanmasının önüne geçer.
  • Kansızlık probleminin yaşanmasına engel olur.
  • Cildi güzelleştirir ve cildin hem daha parlak hem de daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Anzer balı denildiğinde faydaları saymakla bitmemekte ve pek çok kişi tarafından çeşitli rahatsızlıkları gidermek amacı ile bu balın kullanıldığını bilinmektedir. Sizlere dünyanın en iyi çiçek balı olarak nitelendirilen Anzer balının en doğal halini sunmaktayız.

Anzer Balı Nerede Üretilir?

Anzer balının bu kadar nadide bir besin olarak sınıflandırılması onun yalnızca Rize’de üretilmesinden kaynaklıdır. Anzer yaylasında bulunmakta olan yaklaşık 500 çiçek üzerinden arıların topladığı polenler ile üretilen bu besin yılın yalnızca belirli bir döneminde sağılmaktadır. Bu dönem yaklaşık olarak Haziran-Ağustos aylarını kapsar. Bu bal oldukça kaliteli olmasından dolayı dünyanın en iyi çiçek balı olarak nitelendirilirken aynı zamanda imparator balı olarak da isimlendirilir.

Gerçek Anzer Balı Nereden Alınır?

Anzer balı almak istiyorsanız piyasada bu besinin sahtelerinin bulunduğunu bilmeniz önem taşımaktadır. Sahte bir ürün almak ise faydadan çok zararı beraberinde getirebilir. Balın yalnızca dış görünüşüne bakarak Anzer balı olup olmadığını anlamak ise maalesef ki mümkün değildir. Bu noktada gerekli laboratuvar testlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Sektörde en güvenilir firma olmanın gururu ile sizleri hakiki Anzer balı ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Anzer Balının Zararı Bulunur Mu?

Bilindiği üzere hakiki Anzer balı faydaları çok olan bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak her besinde olduğu gibi gereğinden fazla tüketimi çeşitli sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Çok fazla tüketirseniz mide ve kalp rahatsızlıkları yaşamanız muhtemeldir. Bunun yanı sıra şeker hastalığına sahip kişilerin doktora danışması önerilmektedir. Ancak doğru şekilde tüketildiği takdirde Anzer balının bir zararı bulunmaz. Hakiki Anzer balı temin etmek için bizi tercih edebilirsiniz.

Kaynak: https://anzerbalikoperatifi.com/