Ankara Valisi covidle mücadeleyi; sanatla başlattı

Ankara Valisi covidle mücadeleyi; sanatla başlattı
22 Eylül 2020 15:01

Ankara Valisi sayın Vasip Şahin, Türkiye’de şuan covid ile mücadelede, en problemli kent olan, yaşadığım şehir Ankara’yı covid’ten kurtarmak için çareyi, sanatla mücadelede bulmuş görünüyor.

 

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

 

Ya da sayın Vali’yi danışmanları yanlış bilgilendirip hatalı yönlendiriyor olmalı.

 

 

23 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek, müzik ve flamenco dans gösterisi için bir hafta önceden, bilet alarak rezervasyon yaptırdım. Yabancı bir ülkenin büyükelçilik çalışanı arkadaşımla yemekli bir şekilde, oturup sohbet edecektik. Türkiyemizin imajı için, çok faydalı sanat etkinliklerine ve sergilere ev sahipliği yapan eski bir tren, makina parçaları üretim fabrikası olan, AÇIK HAVA sanat merkezi olan CerModern’i Başkentimiz için daima kazanç olarak görmüşümdür.

 

 

Sahnedeki başarılı sanatçıları masalarımızda, izlerken; 3 metre masalar arasındaki mesafede, ferah ferah bir ortamda yemeğinizi de hijyen koşullarda dilerseniz alabiliyorsunuz. Yani buradaki aktiviteler diğer açık hava konserleri gibi gençlerin, dip dibe zıpladıkları ortamlarda geçmiyor.

 

 

Keşke sayın valimiz de bir akşam eşini alıp buradaki gösterileri izlese…

 
Seyircilerin abartmıyorum yarıya yakını da, Ankara’da çalışan yabancı elçilik mensuplarından oluşmakta. Yani olayın bir de ülkemiz açısından, imaj ve prestij meselesi var…

 

 

Bakınız Pazar günü ve öncesinde CerModern’de yine açık havada dans gösterileri olmuş. Kimse de covid şikayetinde bulunmamış.

 

 

Valilik hukuk işlerini arayıp, ilgili memurla konuştum. Her yer açıkken, kafeler, lokantalar, barlar, AVMler, camiler ki bunların hepsi kapalı alan; açık havadaki CerModern’deki sosyal mesafeli etkinlikler neden yasaklanıyor?

 

 

Genco Erkal, biliyorsunuz geçenlerde, tiyatroların kapalı olmasından dolayı, özel tiyatro emekçilerinin zor şartlarını gündeme taşımıştı. Twitter adeta yıkılınca, sayın Kültür ve Turizm bakanımız olay el atmış, pandemi önlemlerini alarak, oyunların oynanmasının önünü açmıştı. Sayın Bakanı bir kez daha huzurunuzda kutluyor ve sayın valimizin de sanatçılarımıza pandemi koşullarında destek olacağını ümit ediyorum.

mesaj

 

 

Engin BALIM Twitter