Ankara Kızılcahamam'ın ciğeri yandı!

Ankara Kızılcahamam'ın ciğeri yandı!
26 Temmuz 2013 11:50

Ankara’nın oksijen deposu Kızılcahamam ilçesine bağlı Çeştepe Köyünde çıkan orman yangınında yaklaşık 400 dönümlük alandaki meşe ağaçları küle döndü.

İtfaiye ekipleri, arazinin engebeli ve taşlı olması nedeniyle güçlükle müdahalede bulunduğu yangın 10 saatte kontrol altına alınabildi.

Dün öğlen saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Kızılcahamam ve Kazan Orman İşletme Şefliklerine bağlı yangın söndürme ve belediyelere bağlı itfaiye araçları müdahalede bulundu. Yangına iki farklı noktada 2 itfaiye aracı ile müdahale edilirken, diğer 2 itfaiye aracı ise yangın yerine su taşımakla meşgul oldu. Yangın, rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 10 saat sonra ancak kontrol altına alınabildi.Yangına müdahale için kullanılan taşıma su gecikince, Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler çareyi ağaç dallarını kırarak yangına müdahale etmekte buldu. Ağaç dallarıyla yangına müdahale eden ekipler, kendilerini fotoğraflayan basın mensuplarına “yanan alanları çekmek yerine bizi neden çekiyorsun” diye tepki gösteren İtfaiye ekipleri, arazinin engebeli ve taşlı olması nedeniyle zorluk çektikleri gözlendi. Kurt Boğazı Barajı’na ve Çeştepe Göletine yaklaşık 2 kilometre mesafedeki yangına havadan müdahale edilmedi.